• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Geleceğin kanatlarını onlar tasarlayacak

Geleceğin kanatlarını onlar tasarlayacak
Airbus Fly Your Ideas (FYI) adlı yarışmasına katılacak Üniversite öğrencileri Airex fuarında Airbus standını ziyaret etti.

GELECEĞİN KANATLARINI ONLAR TASARLAYACAK

Airbus Fly Your Ideas (FYI) adlı yarışmasına katılacak Üniversite öğrencileri Airex fuarında Airbus standını ziyaret etti.

Airbus çalışanları ve endüstri uzmanlarından oluşan jürisi ile iki senede bir yapılan yarışma üç aşamadan oluşuyor.

Geçtiğimiz yıllarda da yapılan FYI'ya projeleriyle katılacak üniversite öğrencileri Airbus standında yetkililerle görüştü. Yarışmaya katılacak ve 30 Kasım'da ilk elemesi yapılacak iki grup üniversite öğrencisi projelerini AirportHaber'e anlattı. İtü Uzay Mühendisliği öğrencisi Serdar Seçkin, İtü Uzay Mühendisliği öğrencisi Ahmet Umur Çakmak, İTÜ İşletme Mühendisliği öğrencisi Okay Sıldık Win-G adlı projeleriyle yarışmaya katılacak. Grup proje hakkında şu detayları verdi; "Biz projemizde kanatlara odaklandık. Kuşların nasıl uçtuklarından yola çıkarak, uçaklara daha az güç ile daha uzun mesafe gitmeleri için çalışıyoruz. Yeni bir kanat dizaynı tasarlayacağız. Daha doğaya yatkın daha fazla güç, daha az karbon salımını hedefliyoruz."

EnvAero -B adlı diğer grubun projesi ise daha ilginç. Yine kanatlar üzerinde çalışan grubun sözcüsü Hossein Frootan aktardığı bilgilerde projelerini şöyle anlattı. Frootan, "Biz yeni bir konsept üzerinde çalışıyoruz. C tipi kanat tasarlıyoruz. Boeing zamanında bu proje üzerinde çalışmış fakat bazı şeyler ekleyerek farklı bir şey yaratacağız. Güneş enerjisinin kullanımından yararlanarak, kanatlara yapısal yenilikler getireceğiz. Amacımız önce ilk elemeyi geçmek ve 75 kişi arasına girmek. Daha sonra da 5 kişinin katılacağı Fransa'daki finale kalabilmek" diye konuştu.

FYI 2011’e katılacak öğrencilerin 3 ila 5 kişilik takımlar kurarak 30 Kasım 2010 tarihine kadar kayıt yaptırmaları ve proje tekliflerini 20 Aralık 2010 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Ayrıca yarışma ile ilgili bilgilere “www.airbus-fyi.com” adlı internet adresinden de ulaşılabiliyor. Proje tekliflerinin en geç 20 Aralık 2010 tarihine kadar gönderilmesi gerekiyor. İkinci aşamaya kalanlar projelerini Airbus çalışanları ile birlikte daha da detaylandırarak geliştirecekler. Beş finalist takım Haziran 2011'de Paris'e VIP bir seyahat kazanacak ve projelerini endüstri uzmanlarından oluşan bağımsız bir jüriye sunacaklar, bu jüri üyeleri de sonuçları FYI 2011 ödül töreninde açıklayacaklar.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim