• BIST 9547.52
  • Altın 2485.113
  • Dolar 32.5035
  • Euro 34.8016
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Geleceğin mucitleri BTK'dan çıkacak

Geleceğin mucitleri BTK'dan çıkacak
Bilim Teknoloji Kulübü (BTK), geleceğin mucitlerini yetiştirmeye devam ediyor. Kulüp, yaz döneminde açtığı Bilim Akademisi'nin ikinci grup mezunlarını verdi.

Geleceğin mucitleri BTK'dan çıkacak

Bilim Teknoloji Kulübü (BTK), geleceğin mucitlerini yetiştirmeye devam ediyor. Kulüp, yaz döneminde açtığı Bilim Akademisi'nin ikinci grup mezunlarını verdi.

Mezuniyet amacıyla düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Bilim Akademisi'nin 'İstiklal Göklerde, Roket, Eylem-Balon, Durma Karıştır, Botanik, Muhteşem Fizikçi, Eğlenceli Keşifler ve Bilim-Sanat atölyelerinde eğitim alan öğrenciler duygularını dile getiren konuşmalar yaptı. Eylem-Balon Atölyesi mucidi Hilal Kaval'ın sözleri, Bilim Akademisi'nin amacına ulaştığını kanıtladı.

Atölye çalışması sırasında ilk kez eline lazer aldığını anlatan Hilal Kaval, "O anda ellerim ve dizlerim titredi. Ancak sonra kendime güvenim geldi ve balonları patlatmaya başladım. Güçlü bir ışık olan lazerin önemini, nerelerde kullanıldığını öğrendim. Bizler geleceğin mucitleri olduğumuzu biliyoruz. Bu imkanı bize veren büyüklerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Törene, genç mucitlerin yaptığı bilim şovu damgasını vurdu. Akademi öğrencileri, BTK'daki eğitim sistemi sonucu elde ettikleri özgüven ve bilgi birikimi ile gelecekte adlarından söz ettireceklerini bir kez daha kanıtladı. Kimyasalların karışımı sonucunda ortaya çıkan ısı ve köpük, konukların alkışlarıyla karşılandı. Deneyi gerçekleştiren mucitlerden Eray Alaçam'ın, "Kimyasal karışımlarla ilgili bilgileri asistanımdan alırsınız" diyerek eğitmenini işaret etmesi ise konukları güldürdü.

Törende astronomi, yer bilimleri, fizik, kimya, mekatronik-robotik, roket-havacılık ve zeka oyunları atölyelerini başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifika ve madalyaları verildi. Akademi birincisi Eray Alaçam, ikinci Deniz Nazilli ve üçüncü Nur Yiğit'e sertifikalarını, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal verdi. Öğrencileri tek tek kutlayan Yeşildal, "Kocaeli'nde Türkiye'nin en büyük bilim merkezini kuruyoruz. Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bugün burada eğitim gören çocuklarımız ileride kurulacak Bilim Merkezi'nin üyesi olacak." diye konuştu.

Yeşildal'ın ardından, Kültür Sanat Konservatuar Şube Müdürü Mehmet Kesen, Bilim Akademisi lazer, BTK sorumlusu Kenan Karabulut futbol ve KOMEK koordinatörü Abdullah Tuncer de tenis turnuvalarında dereceye giren öğrencilere madalyalarını taktı.

Bilim Akademisi'nde eğitim alan diğer mucitlerin sertifikalarını ise eğitmenleri Emrah Uçar, Elif Ölmezoğlu, Fatma Hüküm, Sedat Nergis, Zeynel Balgoç, Fatih Eraslan, Yüksel Tukat ve Eren Karginer verdi. Törenin sonunda, akademinin başarılı öğrencileri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve eğitmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Minik mucitler, sevinçlerini Bilim Teknoloji Kulübü markalı şapkalarını havaya atarak gösterdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim