• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Geleceğin mühendisleri, Vodafone ile çevik dönüşüme hazırlanıyor

Geleceğin mühendisleri, Vodafone ile çevik dönüşüme hazırlanıyor
Türkiye'nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone, üniversite-sanayi iş birliğine yönelik çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Dijital Dönüşüm vizyonu doğrultusunda üniversite-sanayi dayanışmasını öncelikli hedefleri arasında belirleyen Vodafone, Vodafone Red Academy ve Vodafone Türkiye Teknoloji IT Grubu işbirliğiyle Özyeğin Üniversitesi’nde başlattığı Agile Management (Çevik Yönetim) programını tamamladı. Özyeğin Üniversitesi’nin sektörlerle iç içe eğitim felsefesiyle örtüşen programla, Vodafone Türkiye’de hız, kalite ve verimlilik odağı altında başarıyla devam ettirilen Agile Dönüşüm Programı kapsamındaki bilgi ve deneyimlerin 3. ve 4. sınıf mühendislik öğrencileriyle paylaşılması hedeflendi. 15 hafta süren eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler yapılan törenle sertifikalarını aldı.

Vodafone’un kurumsal eğitim ve gelişim merkezi Vodafone Red Academy ve Vodafone Teknoloji IT Grubu işbirliğinde, iş dünyası ve sektörlerle iç içe eğitim yaklaşımı ile öne çıkan Özyeğin Üniversitesi’nde, geleceğin mühendislerini kariyerlerine hazırlamak amacıyla sertifikalı Agile Management (Çevik Yönetim) dersi başlatıldı. Öğrencilerin teknik ve akademik eğitimlerinin yanında potansiyellerini ortaya çıkararak, kendi hedefleri yönünde bilinçli olarak farklılaşmaları için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmayı amaçlayan Özyeğin Üniversitesi Sektörel Eğitim ve Öğrenci Gelişimi Birimi’nin de katkılarıyla 15 haftalık eğitim sürecini tamamlayan 3. ve 4. sınıf mühendislik öğrencileri, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, Vodafone Türkiye Teknoloji IT Grup Direktörü Okan Cengaver ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün katılımıyla gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı.

Öğrenciler Vodafone’un çevik dönüşüm hikâyesini öğrendi

Vodafone Teknoloji IT Grubu ve Red Academy’den alanında uzman eğitmenler tarafından verilen derslerin içeriği Agile Düşünce ve Yönetim Sistematiği, İnovasyon, Müşteri Odağında Mükemmelleşme, Stratejik Dönüşüm ve Müşteri İçgörüleri, Değişim ve Dönüşüm Liderliği konularından oluşuyor. Eğitim süresince öğrenciler, çevik düşünce sistematiğini öğrenerek verimlilik, kalite ve müşteri odağını daha yakından anlayarak, pratik ve teorik uygulamalar ile global bir şirketin çevik dönüşüm hikâyesini yakından tanıyabilme fırsatına sahip oldu. Ayrıca, okul ve ilerideki iş hayatlarında sürekli ihtiyaç duyacakları proje yönetimi yetkinliklerini geliştirerek bir mühendis olarak değişimi anlama ve yönetme, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda inovatif düşünce kabiliyeti ile değişimi bir fırsata dönüştürme becerileri kazandılar.

Dersi başarıyla bitirenlere Vodafone’da iş fırsatı

Dersi üstün başarı ile tamamlayan 4. sınıf öğrencileri, Vodafone’un "geleceğin liderleri"ni keşfetmek amacıyla 2008 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürdüğü Discover Genç Yetenek Programı’na üçüncü aşamasından katılım hakkı elde edecekler. Bu aşamada başarılı olan öğrenciler, kariyerlerine Vodafone Türkiye’de başlayarak, rotasyonlu çalışma ve genç yeteneklere özel eğitim-gelişim programlarına dahil olma gibi olanaklara erişim sağlayabilecekler. Ayrıca, katılım sağlayacakları bir değerlendirme merkezinin ardından başarılı olmaları durumunda global çalışma fırsatları da elde edebilecekler. Bu kapsamda, Vodafone'un farklı bir ülkesinde 2 yıl çalışma imkânı tanıyan Columbus Programı ile uluslararası iş deneyimi kazanabilecekler. Diğer yandan, dünya üzerinde tüm Vodafone ülkelerindeki Discover'ları sosyal bir ağ üzerinde bir araya getiren "Vodafone Circle" ile 24 ülkede çalışan 1.722 Discover ile anlık olarak iletişime geçme, deneyim paylaşma, destek alma ve sosyalleşme olanağı bulacaklar. Böylece, geniş bir coğrafyada çalışma, telekomünikasyon sektöründe farklı pazarları deneyimleme, kültürel ve kurumsal çeşitliliği yüksek bir ortamda çalışma imkânına sahip olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim