• BIST 9679.8
  • Altın 2488.902
  • Dolar 32.4132
  • Euro 34.4178
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Geleceğin ölüm makinesi ortaya çıktı

Geleceğin ölüm makinesi ortaya çıktı
ABD'nin Afganistan, Pakistan ve Irak'ta kullandığı silahlı insansız hava araçlarından yeni bir tanesi artık deniz üslerinde de kullanılıyor.
ABD'nin silah sanayi devlerinden Northrop Grumman şirketinin geliştirdiği ilk insansız savaş jeti 'X-47B'nin yeni görüntüleri yayınlandı. 'Gizemli' hava aracının başarılı bir şekilde iniş ve kalkış yaptığı görüldü. 
 
Amerikan Donanması'ndan yapılan açıklamaya göre, görüntülerde X-47B'nin dün Virginia sahilinden 112 kilometre açıktaki USS George H.W. Bush uçak gemisine inişi ve kalkışı görülüyor. X-47B testi ile bir pilottan yapması istenen en zor görevlerin, bilgisayar programı sayesinde insansız savaş uçağına da yaptırılabildiğinin görüldüğü belirtiliyor. 
 
Amerikan basını, X-47B jetinin açtığı çığır doğrultusunda yeni insansız hava jetlerinin üretileceğini, geleneksel savaş uçaklarının filolarına katılabileceğini ve vuruş gücünü artırabileceğini kaydediyor. İçinde pilot olmadığı için deniz aşırı hava üslerinin kullanılmasında diğer ülkelerden izin alınmasının gerekmeyeceği iddia ediliyor. 
 
Kanat genişliği 19 metre olan X-47B'nin ağırlığı 6,3 ton. 12 bin 200 metre irtifaya yükselebiliyor ve yaklaşık 3 bin 380 kilometre menzili bulunuyor. X-47B üretilmeden önce Amerikan ordusunun en büyük insansız hava aracı olan Predator ise 15 metre kanat açıklığına ve 500 kilogram ağırlığa sahip. Predator'ün menzili ise 1080 kilometre. 
 
Deneysel amaçlarla üretilen X-47B'nin asla gerçek operasyonlarda yer almayacağı belirtiliyor. Ancak bu ileri teknoloji ürünü savaş jetinden alınacak ilhamla üretilecek yeni insansız hava araçlarının 2020'den sonra filolara katılacağı ifade ediliyor.
 
abd_ucak1.jpg
 
abd_ucak2.jpg
 
abd_ucak3.jpg
 
abd_ucak4.jpg
 
abd_ucak6.jpg
 
abd_ucak7.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim