• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Geleceğin otosu 'Emirai' fuarda tanıtıldı

Geleceğin otosu 'Emirai' fuarda tanıtıldı
Japon otomotiv ve endüstri devi Mitsubishi, 'geleceğin otomobili' konsepti Emirai modelini Tokyo Motor Show 2011 fuarında görücüye çıkardı.

Geleceğin otomobil konsepti 'Emirai' tanıtıldı

Japon otomotiv ve endüstri devi Mitsubishi, 'geleceğin otomobili' konsepti Emirai modelini Tokyo Motor Show 2011 fuarında görücüye çıkardı. Araçta ileri teknoloji ürünü arkadan projeksiyonlu gösterge paneli ve koltuklara gömülü 3 boyutlu dokunmatik ekranlar dikkat çekiyor.

Emirai'nin getirdiği en büyük yenilik, sürücünün fizyolojik ve davranışsal özelliklerine bağlı olarak aracın kendisini ayarlayabilmesi. Otomobil, şoförün değişken kalp atışı hızı ve vücut sıcaklığına göre sürücü koltuğunu konumlandırıyor. Araç içerisindeki sıcaklık ve ses ayarları, şoförün sağlık koşullarına göre otomatik ya da elle değiştirilebiliyor. Emirai'de navigasyon işlemleri için sürücünün el yazısını tanıyabilen dokunmatik ekran, yeri değiştirilebilen dinamik butonlar, 'W' şeklindeki kullanıcı dostu direksiyon ve veri akışının gerçekleştiği arkadan projeksiyonlu gösterge paneli göze çarpıyor.

Mitsubishi Otomotiv Elektroniği Geliştirme Merkezi'nden Kiyoshi Matsutani, "Bu araç, önümüzdeki 10 yıllık konsepti kapsıyor. Ana özelliği gösterge ekranı. LCD yerine arkadan projeksiyon uyguladık. Bu sayede ekran alanını istediğimiz kadar eğebiliyoruz. Dokunmatik ekran özelliği de bulunuyor. Araçtaki özel kameralar sayesinde, Emirai güvenli bir sürüş için kendisini sürücünün sağlık şartlarına göre ayarlayabiliyor" dedi.

Mitsubishi'nin gelecek modellerinde elektrikle çalışan Emirai konseptinin uygulanmaya başlanacağı belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim