• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Geleceğin yakıtları yosunlardan üretilecek

Geleceğin yakıtları yosunlardan üretilecek
Dünyada, fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı geliştirmek, gelecekte yaşanacak petrol sıkıntısını aşmada ön sıralarda yer alan bir gündem maddesi...

22-26 Eylül 2012’de İstanbul'da düzenlenecek olan ve Dünyanın en önemli biyoteknoloji etkinlikleri arasında yer alan 15. Avrupa Biyoteknoloji Kongresi’nin ana temalarından birini yeni nesil biyoyakıtlar oluşturmakta.

Bu konuda dünyada söz sahibi bilim insanları Avrupa Biyoteknoloji Federasyonu ve Biyoteknoloji Derneği tarafından düzenlenmekte olan kongrede biraraya gelecekler.

Jet Yakıtları Yosunlardan Üretilecek: Gelecekte jet yakıtı üretmek için rafineri yerine yosun çiftlikleri kullanılacak.

Dünyada nüfusun giderek artması, enerji ihtiyacının karşılanması için fosil yakıtların yaydığı CO2 gazının artışının iklim değişikliğine yol açması, özellikle gıda fiyatlarındaki artış karşısında -var olan kaynaklara dokunmadan- yenilenebilir yakıt kaynaklarına ihtiyaç günden güne artmaktadır.
Sürdürülebilir biyo yakıt elde etmek için birçok potansiyel alg çeşidinin araştırmaları halen devam etmekte ve bilim adamları gelecekte yakıtların yüzde 12’sinin yosunlardan elde edileceği görüşündedir.

Oluşumları milyarlarca yıla dayalı algler çok geniş bir biyo çeşitliliğe sahiptir. Deniz yosunları kolay erişilebilen kıyılarda çok hızlı büyürler, karbondioksit kullanırlar ve kolaylıkla biyoyakıta çevrilebilirler. Kuru toprakta ve tuzlu suda yetişebilen yosunlar, şimdiden yosun çiftliklerinden petrol elde etmeyi amaçlayan 100’den fazla şirketin ilgisini çekmiş durumdadır. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim