• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Gelibolu feribot iskelesi için imzalar atıldı

Gelibolu feribot iskelesi için imzalar atıldı
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 30 bin metrekare alanda yapılması planlanan “Yeni Gelibolu Feribot İskelesi” protokolünü imzaladı.

 

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Alaaddin Mahallesi’nde mülkiyetinin bir kısmı belediyeye ait olan 30 bin metrekarelik alanda yeni feribot iskelesinin yapımı ve kullanımı için protokol imzalandı.Vali Güngör Azim Tuna ve İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin nezaretinde gerçekleştirilen imza töreninde protokolü İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider ve Gelibolu’nun Belediye Başkanı Mustafa Özacar imzaladı. Feribot iskele kompleksinin ve denizdeki alanların 25 yıl süreyle Çanakkale İl Özel İdaresi’ne kullanılmak üzere tahsis edildiği protokol kapsamında, iki ayrı kullanıcıya hitap edecek şekilde planlanan projenin üç yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
 
Kara tarafında bir kısmı Gelibolu Belediyesi’ne ait olan, bir kısmı ise belediye tarafından kamulaştırılması kararı alınan parseller üzerine, deniz tarafında ise, hazineye ait bulunan ve belediye tarafından kiralanacak olan deniz dolgu alanı üzerine, en son güncellenen imar planları dikkate alınarak hazırlanan proje, iki ayrı feribot yanaşma rampasından oluşacak.
 
Proje kapsamında, karada yolcu salonları, araç bekleme alanları ile bilet satış üniteleri, kafeterya, lokanta, çay bahçesi, emniyet noktaları, hediyelik eşya satış yerleri gibi sosyal donatı alanları da bulunacak. İnşa edilecek terminallerden birisi 25 yıl süre ile İl Özel İdare Müdürlüğü’nün kullanımında olacak. Diğer terminalin Gelibolu Belediyesi veya İl Özel İdaresi tarafından kullanılma kararı iskele faaliyete geçmeden önce taraflarca belirlenecek.
 
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, mevcut feribot iskelesinin yeni alana taşınması ile şehir içi trafiğinin oldukça rahatlayacağını belirtti. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar da, ilçe merkezinde bulunan ve yılda karşılıklı 900 bin araç geçişine sahne olan mevcut iskelenin, artık bu yükü kaldıramaz duruma geldiğini belirterek, “Gelibolu bu projenin tamamlanması ile birlikte ciddi anlamda nefes alacak” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim