• BIST 9524.59
  • Altın 2487.578
  • Dolar 32.5222
  • Euro 34.6862
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Gemi Atık Takip Sistemi eğitimi verilecek

Gemi Atık Takip Sistemi eğitimi verilecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında, İstanbul'da Gemi Atık Takip Sistemi eğitimi verileceğini bildirdi.

Gemi Atık Takip Sistemi eğitimi verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında, Liman Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Bot Komutanlıkları, Büyükşehir Belediyeleri ve atık alım yükümlülerine İstanbul'da Gemi Atık Takip Sistemi eğitimi verileceğini bildirdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık tarafından yayımlanan 2011/2 sayılı Gemi Atıklarının Bildirimi ve Kontrolü Genelgesi'nin (GATS) 5 Ağustos Cuma günü yürürlüğe girdiği ve genelge ile "Gemi Atık Takip Sistemi (GATS)" uygulamasına başlandığı belirtildi.

Proje kapsamında, Gemi Atık Takip Sistemini kullanacak olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, Liman Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Bot Komutanlıkları, Büyükşehir Belediyeleri ve atık alım yükümlülerine 22-23 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul'da Gemi Atık Takip Sistemi eğitimi verileceği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"GATS, liman dışı sefer yapan tüm yolcu gemileri, 150 GRT ve üstündeki petrol tankerleri ile 400 GRT ve üstündeki diğer gemilerin yapmaları gereken atık bildirimlerinin, atık alım yükümlülerince atıkların alınması, atık kabul tesislerinde depolanması ve bertarafa gönderilmesi aşamasında yapmaları gereken bildirimlerin etkin olarak takibini sağlamak amacıyla elektronik ortamda veri girişinin ve kontrolünün sağlanacağı bir uygulamadır. Sistem ile gemi atık bildirimleri online olarak yapılabilecek ve
limanlarca gemi atıklarının alınması ve bertarafı aşamasında kullanılan form bilgileri elektronik ortama taşınacak." 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim