• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Gemi Brokerleri Derneği Geleneksel Yemeği denizcilik camiasını bir araya getirdi

Gemi Brokerleri Derneği Geleneksel Yemeği denizcilik camiasını bir araya getirdi
Gemi Brokerleri Derneği'nin ikinci kez düzenlediği 'Bosphorus Shipbrokers Dinner İstanbul 2014', Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Bin 600 davetlinin katıldığı gece, denizcilik sektörünün yerel ve uluslararası isimlerini bir araya getirdi.

Gemi Brokerleri Derneği’nin (GBD) bu yıl ikincisini düzenlediği geleneksel ‘Bosphorus Shipbrokers Dinner İstanbul 2014’e bin 600 davetli katıldı. Gemi Brokerler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kösoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan gece, plaket takdimiyle devam ederken, gece müzik eşliğinde icra edilen geleneksel gösterilerle sonlandı.

Denizcilik sektörünün önemli temsilcilerinin yanı sıra devlet protokolünden birçok önemli isim ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Deniz Ticaret Odası gibi sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin katıldığı buluşmaya, ayrıca Baltık ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (BIMCO) CEO’sy ve Genel Sekreteri Angus R. Frew de katıldı.

Fikret Kösoğlu: “400 üyeye sahip, genç bir topluluğuz”

Gecede davetlilere hitap eden Dernek Başkanı Fikret Kösoğlu, “Gemi Brokerleri Derneği olarak henüz 400 üyeye sahip çok genç bir topluluğuz. Yapabileceğimizin en iyisini başarmak adına azimle ve kararlılıkla çalışıyoruz. Üyelerimizden ve Deniz Ticaret Odası’ndan aldığımız bu kararlılık ve destekle iki yıl önce İstanbul’da ilk Gemi Brokerler Yemeği’ni düzenlemiştik. O kadar başarılı olmuştu ki, bu başarı bizim ikinci yemek organizasyonumuz için daha hevesle çalışmamıza vesile oldu” dedi.

“Sahip olduğumuz avantajlar bu geceyi hep birlikte yaşamamızda etkili oldu”

Kösoğlu, “Bu kadar güizde davetliyi ilk kez bir araya getirmek bizi başta endişelendirse de sahip olduğumuz avantajlar bu muhteşem geceyi hep birlikte yaşamamızda çok etkili oldu. Batı ve doğu arasında bir bağlantı noktası olan Türk denizcilik sektörünün kalbı İstanbul’umuzda siz değerli konuklarımızı ağırlama şerefine nail olduk. Bizim için çok önemli olan bu anlamlı geceye katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, hoşgeldiniz diyorum” diyerek geceyle ilgilil heyecanını ve sevincini dile getirdi.

Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Fikret Kösoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan gecenin anlam ve önemini belirten düşüncelerini dile getirdi.

Metin Kalkavan: “Hedefimiz bu etkinliği her yıl yapmak”

Sözlerine yemeği düzenleyen Gemi Brokerleri Derneği’ni tebrik ederek başlayan Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen denizcilik sektörü temsilcilerine teşekkür etti. Kalkavan “Bugün oldukça başarılı bir etkinlik oldu. Ama bu yetmez. Neden her yıl bu yemek yapılmasın diye düşünerek bir hedef koyduk” diyerek bu etkinliğin sürekli hale gelmesi için derneğe destek vereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından plaket takdimine geçilirken, ilk olarak Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Fikret Kösoğlu gecenin Onıursal Sponsoru olan Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’a, ardından derneğin önceki dönem Başkanı Zeynep Pınar Kalkavan’a plaketlerini takdim etti. “Bosphorus Shipbrokers Dinner İstanbul 2014” Altın Sponsorları; Yıldırım Grup Başkanı ve CEO’su Robert Yüksel Yıldırım ile Armador Denizcilik Genel Müdürü Ebru Paylan Şenkaya’ya plaketleri sunuldu.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli, gecenin Gümüş Sponsorları Bulk Atlantic’ten Mustafa Ateşoğlu, Kınay Grup’tan Sina Kınay ve Pasific Grup’tan Burak Akartaş’a plaketlerini takdim etti.

Gecenin Bronz Sponsorları Forsa Denizcilik’ten Murat Hılkın ve Green and Black şirketinden Mükremin Altuntaş’a plaketleri takdim edilirken, MCE Kargo’dan Mahmut Eğerci ve Rhenus Catoni’den Serdar Ayırtman’a plaketlerini Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan sundu. Gecenin diğer Bronz Sponsorları olan TAV Passport’tan Ali Bora İşbulan ve Ulgen Gemi Kiralama’dan Serbülent Erdemirler’e ise plaketleri sunuldu.

Plaket takdimlerinin ardından sahne alan müzik grubu Four in the Pocket’in müzikleri eşliğinde geceyi geçiren katılımcılar, gecenin sonunda Ala Turko’nun performansı takip etme imkanı buldular.

Haber - Fotoğraf / Fatih Serdar Özgültekin

http://www.ulastirma.com.tr / İstanbul Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim