• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Gemi dolusu kokaine açık denizde operasyon

Gemi dolusu kokaine açık denizde operasyon
İstanbul narkotik polisi Cumhuriyet tarihinin en dikkat çeken operasyonlarından birine imza atarak bir gemide 285 buçuk kilogram kokain ele geçirdi.

Gemi dolusu kokaine açık denizde operasyon

İstanbul narkotik polisi Cumhuriyet tarihinin en dikkat çeken operasyonlarından birine imza atarak bir gemide 285 buçuk kilogram kokain ele geçirdi.

15 kişinin yakalandığı operasyonda aralarında Baybaşin ailesi fertlerinin de bulunduğu kişiler yakalandı. Bolivya'dan Türkiye'ye geldiği ve buradan da Avrupa'ya gitmesi planlanan gemiyi ve zanlıları yaklaşık bir yıldır takip eden narkotik timleri açık denizde nefes kesen bir operasyona imza attı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon yaklaşık bir yıl önce başladı. Alınan istihbarat bilgilerinden yola çıkan polis helikopterli takip ile çok sayıda timin de katılımıyla operasyona başladı. İlk etapta İstanbul'daki adresler belirlendi.

Bütün hazırlıkların bitirilmesinin ardından uyuşturucu yüklü olduğu tahmin edilen gemi helikopterli takibe başlandı. Ambarlı Limanı'na gelen gemi havadan ve yerden takip edilerek kontrol altına alındı. Operasyon için düğmeye basılarak ekipler gemideki konteynerlerde arama başlattı. Konteynerlerin içinde döşeme tahtası olarak gözüken yük tespit edildi. Ancak kısa süre sonra uyuşturucunun izine rastlandı. Uyuşturucunun tahtaların içi açılarak özenli küçük paketler halinde yerleştirildiği belirlendi. Tahta parçalarının içi tek tek açılarak bütün uyuşturucu dışarı çıkarıldı. Uyuşturucunun kokain olduğu ve Bolivya'dan getirilerek İstanbul üzerinden Avrupa'da Hollanda ve İngiltere'ye gönderileceği belirlendi.

GEMİ OPERASYONU SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Öte yandan polis operasyon için düğmeye bastığı saatlerde helikopterden de kayıt yaparak operasyonun bütün ayrıntılarını kayıt altına aldı. Ekiplerin gündüz başlayan takipleri gece saatlerine kadar sürmüş ve operasyon anına kadar hazır tutulan ekipler harekete geçerek gemiye girdi. Helikopterden alınan kayıtlarda geminin açık denizde ilerleyerek limana yaklaşması ve limanda yük boşaltım sistemi için yapılan hazırlıklar yer aldı. Polis ekipleri konteynerler içinden çıkan döşeme tahtalarını tek tek inceledi. Gizlenmiş uyuşturucular paketler halinde ele geçirildi. Bütün aramalar ve uyuşturucunun bulunması saniye saniye kaydedildi.

Gemide ele geçirilen kokainin 975 paket halinde olduğu belirlendi. Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 39 mermi de ele geçirildi. Operasyon kapsamında Abdullah Baybaşin, İbrahim A. Mehmet S. Ö. Kadri A, Erhan Ö. Ramazan A. Hakan B. Serkan Ç. Erdal A. Ricardo O. Brian M. Abulbaki H. Nematollah A. Tuncay A. ve Çağdaş B. yakalandı. Narkotik Şube'de sorguları devam eden şüphelilerle ilgili çalışmanın sürdüğü ve işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim