• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Gemi inşa öğrencileri atölyelerine kavuştu

Gemi inşa öğrencileri atölyelerine kavuştu
Bandırma Meslek Yüksek Okulu'nda Gemi İnşa Bölümü öğrencileri derslik ve atölyeye kavuştu.

Paşakent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Bandırma Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Gemi İnşa Bölümü öğrencilerinin eğitim göreceği 3 derslik, kantin, yemekhane, ibadethane ve atölyelerden oluşan kompleks hizmete açıldı. Açılışa Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile öğrenciler katıldı.

MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Osman Çenet, okulun kısıtlı ödenekleri olduğunu belirterek, "Bugün açılan kompleksin kaynak, boya gibi işleri öğrencilerimiz tarafından yapıldı" dedi.

Okulun tarihçesi hakkında açıklamalarda da bulunan Çenet, 1992 yılında temeli atılarak eğitim öğretime kazandırılan Meslek Yüksek Okulu'nun bugüne kadar yaklaşık 3 bin öğrenci mezun ettiğini, 2013 yıl sonu itibariyle 7 programda bin 200 öğrencinin okuduğunu söyledi. Konuşmasında yerel yönetimden beklentilerini de dile getiren Çenet, belediye tarafından yeni açılan dersliklerin bulunduğu alana öğrenciler için halı saha yapılmasını istedi.

Rektör Mahir Alkan da, "Balıkesir Üniversitesi ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yerini aldı. Bandırma Meslek Yüksek Okulu ise ilimizde bulunan yüksek okulların en iyilerinden birisidir. Yeni yılda açılışı gerçekleştirilen bu atölyeler belki de Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin ilk atölyeleri olacak. Bandırma ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise yaptığı konuşmada, kamu görevlilerinin vatandaşların hizmetkarı olduğunu söyledi. Turhan, "Eğitime yapılan yatırımlar ülkenin geleceğine yapılan yatırımlardır. Eğer biz ileride dünyanın ilk on ekonomisi içerisinde yerimizi almak, kişi başı gayri safi milli hasılamızı yükselterek 30 bin dolarlara çıkartmak istiyorsak, güçlü üniversitelere sahip olmamız lazım. Eğer hayalleriniz olmazsa mutlu ve başarılı olamazsınız. Balıkesir tarihi bir dönemeçten geçiyor; İstanbul ve İzmit sanayisi bölgemize geliyor. Biga-Bandırma arasında çok güçlü bir sanayiye sahip olacağız. Kalifiye eleman olması önem taşıyor. Bu ülkede benden daha fazla kazanan boya ve fayans ustaları var. İyi bir mimar bütün dünyada iyi para kazanıyor. Size tavsiyem ne iş yaparsanız yapın, daima en iyisini yapmaya çalışın" dedi.

Kendisinin de bir hayali olduğunu söyleyen Vali Turhan, "Balıkesir'de gelecek on yıl içerisinde ikinci bir üniversite kurulmasını hayal ediyorum. Bunun bir ayağının gemi teknolojileri, diğerinin ise havacılık olmasını istiyorum. Bu üniversitenin Balıkesir'in neresinde olacağı mühim değil. Benim gönlümden geçen ya Bandırma ya da körfez bölgesi" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim