• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Gemi inşa sanayi için gereken yapılacak

Gemi inşa sanayi için gereken yapılacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin olağan Meclis Grup Toplantısı'nda ekonomide yaşanan sevindirici gelişmelerle birlikte dış politikada da yoğun bir çalışmanın içerisine girdiklerini söyledi.

Gemi inşa sanayi için gereken yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin olağan Meclis Grup Toplantısı'nda ekonomide yaşanan sevindirici gelişmelerle birlikte dış politikada da yoğun bir çalışmanın içerisine girdiklerini söyledi.

Erdoğan, Avrupa Birliği sürecini değerlendirdiklerini belirterek, "Almanya'ya hareketimiz öncesinde NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile Ankara'da biraraya geleceğiz. Cumartesi günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan ilk geminin denize indirilmesini gerçekleştirdik. Gemilerin silah atış kontrol sistemlerini de milli kuruluşumuz olan ASELSAN tarafından geliştiriyoruz. Savunma sanayimiz 2002 yılında TSK'nın ihtiyaçlarının yüzde 25'ini bu yıl sonu itibari ile bu yüzde 50'ye çıkıyor. Türkiye'deki firmalarımızdan karşılar duruma geliyoruz. Savunma sanayimizin cirosu 1 milyar dolardı 2009 sonunda 2,4 milyar doları yakaladı." dedi.

Başbakan Erdoğan, son 8 yılda gemi inşa sanayisinin büyük bir gelişme gösterdiğini ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Cumartesi günü bir başka ilke şahitlik yaptık. En büyük gemiyi haftasonu denize indirdik. Bunları görmek gurur verici. Türkiye denizcilik eğitiminde, denizi ilgilendiren her konuda çok farklı konuma geldi 8 yıl içerisinde. Gemi inşaa alanında bazı sorunlar yaşanıyordu bunları yakından izliyoruz inşallah gereken tedbirleri alarak bunu çözüme kavuşturacağız. Biz 8 yıldır, istikrar, güven, mali disiplin, devlete düşen güven zeminini inşaa etmek ve bunu muhafaza etmek bunları sağladığımızda herşeyin kendi tabii mecralarında çözüme doğru aktığını görürsünüz. İşte bugün Moody's Türkiye'nin görünümünü durağandan pozitife çevirdi. Yatırımcı istikrar ve güven ortamında yatırımlarına hız veriyor. İstikrar ve güven zemininde itibarımız artıyor, Türkiye büyüyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'ye 8 yılda ilkleri yaşattık. İnşallah önümüzdeki dönemde yine ilkleri başaracak yeni çalışmaların altına imzamızı atacağız."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim