• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Gemi İnşa ve Enerji sektörünün kalbi Uluslararası Offshore Teknoloji Konferansı'nda atıyor

Gemi İnşa ve Enerji sektörünün kalbi Uluslararası Offshore Teknoloji Konferansı'nda atıyor
Dünyanın gemi inşa ve enerji alanındaki en önemli zirvelerinden birisi olarak kabul edilen Uluslararası Offshore Teknoloji Konferansı (OTC ) bu yıl Amerika’nın Houston şehrinde gerçekleşiyor.

Gemi İnşa ve Enerji sektörünün kalbi Houston'da atıyor Enerji sektörünün tüm oyuncularını kapsayan ve Gemi İnşa Sanayi ile Enerji şirketlerinin sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Offshore Technology Conference (OTC-2015) 4-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında ABD'nin Houston şehrinde gerçekleşiyor.

Dünyanın gemi inşası ve enerji alanındaki en önemli zirvelerinden birisi olarak kabul edilen Uluslararası Offshore Teknoloji Konferansı (OTC ) bu yıl Amerika’nın Houston şehrinde gerçekleşiyor. 4-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşen konferanstaki bilgi paylaşımları ve projeler sektörün ileriye dönük gelişimine katkı sağlıyor.

Her yıl gerçekleşen Uluslararası Offshore Teknoloji Konferansı gemi inşa ve enerji sektörüne dair hemen her kesimi yakından ilgilendiren önem bir zirve olarak bu yıl da ön plana çıkıyor. Amerika’nın Houston şehrinde 4-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşen konferansta, enerji sektörünün profesyonelleri offshore kaynakları,çevre sorunları gibi konularda daha üst düzey teknolojik ve bilimsel gelişme sağlayabilmek için bilgi ve fikir alışverişinde bulunuyor.

1969 yılında kurulan Uluslararası Offshore Konferansı’nın ( OTC ) komitesi bu konferansı sektörel anlamda en önemli birliktelik fırsatı olarak görüyor ve  burada oluşacak bilgi ve fikir dağarcığı ile 2016 yılında Asya’da gerçekleşecek bir diğer konferansın (OTC ASIA 2016 ) verimliliğinin daha da artacağını düşünüyor. Konu ile ilgili konuşan Uluslararası Offshore Konferansı Başkanı Ed Stokes; konferansın sektördeki aktörlere daha önce görülmemiş bilgi aktarımı ve yeni bağlantılar kurma imkanı sunduğunu, kendilerinin de enerji sektörünün profesyonellerine, kariyerlerine ve başarılarına katkısı muhakkak olan böyle bir paylaşım alanı tertip ettikleri için oldukça heyecanlı olduklarını belirtti.

Konferansın açılış günü Inwood Solutions danışmanlık şirketinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı  J. Roger Hite, "Nasıl ve hangi yollarla etkili ve başarılı bir iş planı geliştirilebilir? " sorusundan yola çıkarak  “ Kendi işini nasıl kurdun ? “ temalı bir konuşma ile katılımcılara yol göstermeye çalıştı.

Konferansta ön plana çıkan ikinci bir oturum ise Reservoir Management şirketinin danışmanı Susan Howes öncülüğünde gerçekleşti.” İş dünyasındaki bağlantıları faydalı ilişkiler kurmak adına nasıl en üst seviyede verimli hale getirebiliriz?” sorusu ile gündemi belirlenen oturumda, katılımcılara ağ becerilerini nasıl geliştirebilecekleri, sektörde yeni roller ve iş imkanları bulmak gibi konularda yeni fikirler ve vizyon katmaya yönelik bir konuşma gerçekleştirildi.

4 gün sürecek Uluslararası Offshore Teknoloji Konferansı'na Türkiye'den Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri'nin öncülüğünde 30 kişilik bir heyet katıldı.

Yarın (7 Mayıs 2015 tarihinde) sona erecek konferansa dair gelişmeleri ve önemli notları sitemizden ve DenizHaber.TV ‘de yaptığımız canlı yayınlar aracılığıyla takip edebilirsiniz.

1-026.jpg2-001.png3.png4-013.jpg5-005.jpg6-004.jpg7-004.jpg8-001.jpg9-001.jpg10.jpg11.jpg12.jpg

 

Haber: Berkcan YİĞİT/ Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim