• BIST 9548.09
  • Altın 2499.516
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5737
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Gemi ve Yat ihracatçılarına ödül verildi

Gemi ve Yat ihracatçılarına ödül verildi
2011 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalara ödülleri, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri, Gemi ve Yat, Fındık ve Mamulleri, Kurumeyve ve Mamulleri, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ve Yaşmeyve Sebze İhracatçıları Birlikleri içinde, 2011 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalara ödülleri, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla, Üsküdar Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen törenle verildi.

İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB)’ nin 2011 ihracat şampiyonlarını ödüllendirdiği gecede, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, Gemiler ve Suda Yüzen Araçlar İhracatçıları alt kategorisinde Med-Marine Kılavuzluk ve Romörkör Hizmetleri İnşaat Sanayi Tic. A.Ş birincilik ödülünü aldı. Firma adına ödülü İpek Abdullahoğlu ve Melis Üçüncü, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak ve Zafer Çağlayan’dan aldı. Bu kategoride ikincilik ödülünü Beşiktaş Gemi İnşaat A.Ş adına firma temsilcisi Ömüral Orhon aldı. Üçüncülük ödülünü Ya-Sa Denizcilik Sanayi ve Tic. A.Ş adına firma temsilcisi Mehmet Ali Gürbüz alırken, Marmara Tersanesi A.Ş adına Mustafa Zorlu ve Bülent Nebioğlu ise dördüncülük ödülünü aldılar. Almar Gemi İmalatları ve İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti. bu kategoride beşinci olurken firma adına ödülü Yavuz Alabeyoğlu aldı.

Yat İhracatçıları alt kategorisinde Proteksan Turkuaz Yat Sanayi A.Ş birincilik ödülüne layık görüldü. Firma adına ödülü Necdet Salgür aldı. Proteksan Yat ve Gemi Sanayi Tic. A.Ş adına ikincilik ödülü de Necdet Salgür’e verildi. Mengi Yay Yatçılık Turizm Sanayi Tic. Ltd Şti. üçüncülük ödülüne layık görülürken firma adına Hüseyin Mengi ödülü aldı. Çizgi Yat İmalat Turizm Sanayi ıralamada dördüncü oldu. Sirenaa Marine Denizcilik Sanayi ve Tic. A.Ş adına İpek Kıraç beşincilik ödülünü aldı.

Ödül töreninden önce konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Rize'de, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı bir toplantıyla haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladığını hatırlatarak, "Haziran ayında toplam ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.59 artarak 11 milyar 840 milyon dolara ulaştı. Son 12 ay açısından değerlendirildiğinde ise toplam ihracat bir önceki 12 aylık döneme oranla yüzde 14.07 yükselerek, 142 milyar 305 milyon 427 bin dolarlık rekor seviyeye ulaştı. Toplam ihracat 2012 Ocak-Haziran döneminde de 2011 yılının aynı dönemine göre yüzde 11.28 artışla, 72 milyar 986 milyon 883 bin dolara çıktı" dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ TARİH YAZIYOR

Bakan Çağlayan, son günlerde çok iyi gelişmeler yaşandığını belirterek, "Bugün (dün) sabah da Türkiye, eksiye düşen enflasyon rakamlarını tüm dünyaya duyurdu. Türkiye ekonomide gerçekten bir tarih yazıyor. Ekonomik gelişmelerin tesadüf olmadığını ortaya koyuyor. Bir ülke düşünün ki 28 aydır ihracatı kesintisiz artıyor, 10 çeyrektir sürekli büyüyen bir ülke. Allah nazarlardan korusun. 2023 yılına koyduğu hedeflere adım adım gidiyor" dedi.

AVRUPANIN RUH DENGESİ BOZULMUŞ

Avrupa'da çoğu ülkede ekonomik anlamda 10 gün sonra ne olacağının bilemez olduğunu ileri süren Çağlayan, "Avrupa'nın sadece ekonomik dengesi değil ruh hali bozulmuştur. ve bugün Avrupa bir lider boşluğu içindedir. Ne yaptığını, ne yapacağını bilemez durumdadır. Yıllar öncesinde Türkiye'ye hasta diyenler, Allah şifa versin, şu anda yoğun bakım çadırı içindeler. Tabi ki biz istiyoruz ki, dünyada tüm ülkeler bir an önce sağlıklarına kavuşsun" dedi.

BÜYÜMENİN ARKASINDA İHRACAT RAKAMLARI VAR

Bakan Çağlayan, 2011'in yüzde 8.5'luk ekonomik büyümesinin arkasında yatan en büyük etkenin 2011'in son iki çeyreğindeki ihracatın olduğunu belirterek, " Bu, sizlerin göstermiş olduğu performans ve başarıdır. Şimdi 2012'nin ilk çeyreğinde dün açıklanan yüzde 3.2'lik rekor büyüme ihracatın 4.5 etkisiyle bu hale gelmiştir. Türkiye, kim ne diyorsa desin, artık ihracatla büyümeyi kendine model edinmiş ve bunu gerçekleştirmiş bir ülke olmuştur" diye konuştu.

Konuşmasında marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in yaptığı "Marka Ülkeler" araştırmasının sonuçlarına da değinen Çağlayan, Türkiye'nin, 487 milyar dolar marka değeri ile dünyanın en değerli 19. ülke markası olduğunu ve bir çok Avrupa ülkesini geride bıraktığını söyledi.

Konuşmanın ardından Bakan Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, en çok ihracat yapan firmaların temsilcileri ve ekonomi muhabirlerine ödülleri dağıttı. Gece, ödül alanların toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

016.jpg

033.jpg

040.jpg

056.jpg

060.jpg

220.jpg

228.jpg

233.jpg

235.jpg

239.jpg

244.jpg

246.jpg

366.jpg

toplu-foto.jpg

Deniz Haber Ajansı- Murat ÖZDAĞ

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim