• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Gemi ve yat ihracatı nisanda yüzde 161 arttı

Gemi ve yat ihracatı nisanda yüzde 161 arttı
İhracatta nisan ayında en fazla artışı yüzde 161’lik oranla Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GYİB) gerçekleştirdi. Sektör daha önce de benzer şekilde yüksek oranlarla büyüme seviyeleri yakalamıştı.

Türkiye nisan ayında toplamda 13 milyar 153 milyon dolarlık ihracata imza atarken, sektörel bazda en fazla artış gemi ve yat alanından geldi. Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GYİB) nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 161 artışla 76 milyon 354 bin dolar dış satışa imza attı.
GYİB Başkanı Başaran Bayrak, şubat hariç 2014 yılında tüm aylarda ciddi artışlara imza attıklarını hatırlatarak, “Sektörün taşıdığı potansiyelle yıl sonu için hedeflediğimiz 1.5 milyar dolarlık ihracata ulaşacağımıza inanıyoruz. Hatta yılın ikinci yarısındaki beklentilerimiz olumlu sonuçlanırsa rakamlarda yukarı doğru revize bile yapabiliriz” diye konuştu.

Yıllık artış yüzde 34’ü buldu

Gemi ve yat ihracatının son 12 aylık döneminde ise yüzde 34’lük bir artışla 1 milyar 148 milyon dolarlık bir dış satışa ulaşıldığının altını çizen Bayrak, “Önümüzdeki günlerde tanıtım faaliyetlerimize ağırlık vermeyi planlıyoruz. Yıl içerisinde Yunanistan, Norveç ve Almanya’ya yönelik milli katılım fuar organizasyonları düzenleyeceğiz. Ayrıca önümüzdeki günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan önemli organizasyonlardan biri olan Offshore Technology Conference’a (OTC) katılım sağlayacağız. Tüm bu etkinlikler bizim önümüzü açabilecek organizasyonlardır” dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim