• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Gemi yan sanayi geliştirilip yerlileştirilecek

Gemi yan sanayi geliştirilip yerlileştirilecek
Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü, "Hedef Gemi Yan Sanayinin Geliştirilmesi ve Yerlileştirilmesi" hakkında açıklama yaptı.

Gemi yan sanayi geliştirilip yerlileştirilecek

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü, "Hedef Gemi Yan Sanayinin Geliştirilmesi ve Yerlileştirilmesi" hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü'nün stratejik amaçları doğrultusunda başlattığı, gemi yan sanayinin geliştirilmesine (yerlileştirilmesine) yönelik “Gemi Yan Sanayi Envanter ve Katalog Çalışması” kapsamında tüm imalatçıları tanımak ve tanıtmak istediği belirtildi. Envanter çalışmasının sonunda bu firmaların yer aldığı bir katalog hazırlanacak. Bu amaçla hazırlanan bilgi formunu tüm imalatçıların doldurup göndermeleri gerekiyor.

Gemi Yan Sanayi Envanter ve Katalog çalışması hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gemi inşa sanayi, ülkeye döviz girdisi sağlayan, demir-çelikten elektroniğe, boya sektöründen makine imalat sektörüne birçok sanayi ürününü kullanan, teknoloji transferini arttıran, yoğun istihdam sağlayan, milli deniz ticaret filosunu destekleyen ve ülkemizin savunma ihtiyaçlarına katkıda bulunan önemli ve hayati bir sanayi koludur. Ancak, gemi yan sanayimiz, gemi inşa sanayimizin gelişmesine paralel bir gelişme gösterse de, bazı gemi yan sanayi ürünlerinin ülkemizde üretiminin yetersizliği ve/veya sertifikalandırılmamış olması sebebiyle tersaneler, yan sanayi ürünlerinin önemli kısmını yurt dışından temin etmektedir. Bu kapsamda, Müsteşarlığımız stratejik amaçları içerisinde; “Gemi inşa sanayince; gemi inşa, gemi bakım- onarım,  yat - gezi teknesi üretimi ve onarımında kullanılan makine, teçhizat, demirbaş, yedek parça vb. sertifikalandırılmış üretiminin yapılması teşvik edilerek,  ülke genelinde yeni ürün imalatı,  yeni iş ve işyerleri oluşturulmasını sağlayıcı tedbirler almak” bulunmaktadır. Bu sebeple, Genel Müdürlüğümüz görev alanı kapsamında; gemi yan sanayinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine yönelik politika oluşturma çalışmalarında yararlanılmak üzere, “Gemi Yan Sanayi Envanter ve Katalog” çalışması başlatılmıştır. Bu itibarla, yapılan çalışmada değerlendirilmek ve hazırlanacak olan firma kataloğunda yer almak üzere aşağıda yer alan İşletme Bilgi Formunu doldurarak excel formatında bulent.kocak@denizcilik.gov.tr e-posta adresine göndermenizi rica ederiz. Ayrıca,  ürün fotoğraflarınızı veya kataloglarınızı da aynı e-posta adresine gönderiniz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim