• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Gemiden uçağa lazer tuttular

Gemiden uçağa lazer tuttular
İstanbul Atatürk Havalimanı’na inişe geçen uçaklara zaman zaman yapılan lazer tacizlerine cuma günü bir yenisi daha eklendi
Saat 22.00 sıralarında Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı piste deniz tarafından inişe geçen uçaklara Büyükçekmece açıklarında bir gemiden lazer tutuldu. Lazer ışıklarını fark eden pilotlar durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’ne bildirdi. Bir pilot, devamlı olarak havayı taradığını belirttiği ışığın gözlerini aldığı uyarısında bulundu.
 
‘GÖZÜMÜZÜ ALIYOR’
Pilot hava trafik kontrolörüne, “Tam sol kanat altımızda, deniz kenarında sanırım lazer ışığı olabilir, çok büyük bir ışık devamlı olarak havayı tarıyor, gözümüzü alıyor” diye anons geçti. Kontrolör de pilota, “Hemen bilgisini veriyorum” cevabını verdi. Bilgilendirme sonrası ilgili birimlere haber verildiği ve iniş için alçalan uçaklara lazer tutan kişi veya kişileri bulmak için bölgede arama çalışması yapıldı. Lazer ışığının Büyükçekmece açıklarındaki bir gemiden tutulduğu anlaşıldı. Uzmanlar, lazer ışığının pilotların üzerinde flaş körlüğü olarak adlandırılan geçici görememe durumu yaratabileceğini belirtiyorlar.
 
LAZER TUTANLARA CEZA 10 BİN LİRA
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçaklara lazer tutulma olaylarına ilişkin verilecek idari para cezalarıyla ilgili Resmi Gazete’de yönetmelik yayımlamıştı. Yönetmeliğe göre 2014 yılından itibaren uçaklara lazer tutanlara 10 bin TL para cezası verilirken ilk defa bir kişiye bu ceza verilmişti. Daha önce Amerikan Airlines’ın Miami-New York seferini yapan uçağı iniş için alçalmaya başladığı sırada yerden pilota yeşil lazer ışığı tutulmuş, ABD’li pilotun gözünde hasar oluşmuştu. Yine Avustralya’da iki Türk genci, Qantas Havayolları’na ait uçağa lazer tuttukları için gözaltına alınmıştı.
 
www.ulastirma.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim