• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Gemilerde radyasyon ölçümü başlıyor

Gemilerde radyasyon ölçümü başlıyor
Japonya Tokyo körfezinden yurt dışına çıkış yapacak gemilerde radyasyon ölçümüne başlıyor.

GEMİLERDE RADYASYON ÖLÇÜMÜ

Japonya Tokyo körfezinden yurt dışına çıkış yapacak gemilerde radyasyon ölçümüne başlıyor.

Japon Ulaştırma Bakanlığından Cuma günü yapılan açıklamada Tokyo körfezinden yurt dışına çıkış yapacak gemilerde ve konteynırlarda radyasyon seviyelerinin ölçülmesine başlanacağı bildirildi.

Ölçümlerin, tsunamiden zarar gören Fukishima nükleer santralinden yayılan radyasyon yüzünden ortaya çıkan endişeleri gidermek amacıyla yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Rotterdam ve Antwerp limanları da dahil olmak üzere bazı limanlar, Japonya'dan gelen gemilerde benzer şekilde radyasyon ölçümleri yapmıştı.

Bakanlık uygulamanın çok yakında başlayacağını ve ölçümlerde elde edilen radyasyon seviyelerinin kaydedilerek gemi sahiplerine radyasyon olcum sertifikası olarak verileceğini bildirdi.

Bakanlığın web sayfasında yapılan açıklamada Cuma sabahı itibari ile Tokyo körfezinde bulunan limanlardaki radyasyon değerlerinin "çok güvenli" seviyesine geldiği bildirildi.

Bununla birlikte Mısır Gümrük İdaresi, Fukishima nükleer Santralinin hasar görmesi ile ortaya çıkan krizin ardından Japonya limanlarından ithal edilen mallara gümrük işlemleri sırasında ek denetimler getirdi.

Inchcape Shipping Services'den (ISS) alınan bilgiye göre, değiştirilen mevzuat kapsamında Japonya'dan yiyecek, bitki, bitki ürünleri, yer (toprak) materyalleri, hurda ve kullanılmış araba parçalarının ithaline yasak getirildi. Bunların dışındaki malların ise gümrükten serbest bırakılmadan önce radyasyon ölçümlerine tabii olacağı bildirildi.

Ülkeye Cin, Hong Kong, Taiwan, Güney ve Kuzey Kore'den yapılacak yiyecek, bitki, bitki ürünleri, yer (toprak) materyalleri, hurda ve kullanılmış araba parçaları ithalinde de gümrükte radyasyon ölçümleri yapılacağı bildirildi.

Ancak ISS, Japon limanlarından gelen gemilere, Süveyş Kanal geçişinde veya Mısır Limanlarına girişlerde herhangi bir kısıtlama getirilmediğini bildirdi.

Lloyd List

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim