• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Gemilerin kontenjanları şimdiden doldu

Gemilerin kontenjanları şimdiden doldu
Hem gemiyle seyahat fiyatlarının gerilemesi hem de Yunan Adaları’na yönelik turlarda vizenin kalkması Türklerin rotasını denize çevirdi.

Türklerin rotası denize çevrildi

Hem gemiyle seyahat fiyatlarının gerilemesi hem de Yunan Adaları’na yönelik turlarda vizenin kalkması Türklerin rotasını denize çevirdi.

Şimdiden birçok acentanın Yunan Adaları ve Batı Akdeniz’e yönelik gemi turlarında kontenjanları dolarken özellikle yeşil pasaporta sahip tatilcilerin talebinde neredeyse patlama yaşandı. Talep nedeniyle acentalar konjentan artırmak zorunda kaldı. Büyük yolcu gemileriyle tatil yapmak Türklerin hoşuna gitti, gelen talebi karşılamak için acentalar bu yıl hedeflerini ikiye katladı. Daha önce 900 kişilik gemiyle Türk tatilcileri Yunan Adaları ve Akdeniz’e götüren KaravanMar Cruise Services bu yıl gelen talep nedeniyle 2 bin 200 kişilik gemi kiralamak zorunda kalırken geçen yıl 7 bin kişi olan taşıdığı Türk turistin sayısını da 9 bin 500’e yükseltti. Pronto Tour, dünya denizlerinde dolaşan gemilerden Türk müşterileri için 3 ile 5 kamaralık kontenjan alırken bu yıl sayıyı hem 20 kamaraya çıkardı hem de 2012 için komple gemi kiralama planı yapmaya başladı. Şirketin Yunan Adaları’na yönelik birçok turunda şimdiden yer kalmadı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 bin Türk’ün gemi turlarıyla deniz tatili yaptığı belirtilirken sayının bu yıl yüzde 20 artması bekleniyor.

Yeşil pasaportluda artış

KaranvanMar Cruise Services Satış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Yazıcı, daha önce Türk müşterileri 900 yolcu kapasiteli gemilerle taşıdıklarını belirterek, “Gelen talep karşısında Ege’nin en büyük gemisi Louis Majesty’yi almak zorunda kaldık. Kapasitemiz 2 bin 200 kişiye çıktı. Geçen yıl 2 gemimiz vardı ve 12 bin 500 yolcunun 7 bin 500’ünü biz taşıdık. Bu yıl ise rakam 9 bin 500’e çıkıyor” açıklamasını yaptı.

Özellikle Yunan Adaları’na yönelik turlarda vize uygulamasının kalkmasıyla ‘yeşil pasaportlu’ Türklerin talebinde neredeyse patlama olduğunu aktaran Yazıcı, şunları söyledi:

“Bu yıl Louis Majesty’le Türklere Mart ayına kadar yapacakları 3 ve 4 gecelik turlarda 99 euroya gemi tatili imkanı sunacağız. Louis Majesty Ege’nin en büyük ve en yeni gemisi. İlk 3 ay fiyatlar 99 eurodan başlayacak.” Gemi turlarında Mısır’da yaşanan olayların ardından Türkiye ve Yunan Adaları’nın ön plana çıktığını da hatırlatan Yazıcı, “Gemilerin Mısır’a uğramaması nedeniyle Yunan Adaları ve Türkiye’de konaklama süreleri artacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Gemi turlarında son yıllarda minimum yüzde 15-20 artış yaşandığına dikkat çeken Pronto Tour Pazarlama Direktörü Sarp Özkar, şunları söyledi:

“Yunan Adaları çok gözde bir rota ama bu yıl Ege&Adriyatik destinasyonunda da kontenjan aldık. Türklerden büyük talep var.” Son dönemde nehir gözdelerinin de neredeyse yok sattığına dikkat çeken Özkar, “Yaz döneminde Volga&Volga nehir turları Türklerin gözdesi. Bu yıl nehir turlarında yüzde 30 artış var” dedi.

Türklerin talebi nedeniyle gemilerden aldıkları kamara sayısında artışa gitmek zorunda kaldıklarını da vurgulayan Sarp Özkar, 2012’de gemi kiralama yolunu seçeceklerini de belirtti.

200 euroluk ‘erken’ indirimi yaptı, 3 ülkeyi 599 euroya getirdi

Yurtiçi tatillerinde yüzde 40’e varan indirim sayesinde ‘erken’ rezervasyona alışan Türkler, aynı yöntemle yurtdışı tatillerini de ucuza getirmeye başladı. Sarp Özkar, birkaç yıl öncesine kadar yüzde 3-5 seviyesinde olan yurtdışında erken rezervasyon oranının yüzde 20 seviyesine çıktığını açıkladı. Şirket olarak yurtdışı erken rezervasyonda 200 euroya varan indirim sunduklarını aktaran Özkar, “Bu yıl Norveç, İsveç ile Danimarka’dan oluşan ve içinde Kuzey Denizi’nde gemi seyahatinin de bulunduğu 7 günlük İskandinav turunun fiyatını 999 eurodan 599 euroya çektik. Yılda yaklaşık bin kişinin gittiği İskandinav’lara bu yıl 2 bin kişi taşıyacağız. Aynı şekilde yılda 100-200 Türk’ü ağırlayan Letonya, Litvanya ve Estonya’dan oluşan Baltık turuyla da 499 euroya bin Türk’ü bu ülkelere götüreceğiz” dedi. İskandinav turuna ilginin büyük olduğunu aktaran Özkar, “Çünkü bu ülkelerde bir öğle yemeği bile 60-70 eurodur” diye konuştu.

Oteller internetten doğrudan satış yapacak, odaları boş kalmayacak

Konaklama tesislerinin online rezervasyon alabilmeleri için ‘ www.goturkey.com ’ portalının öncülüğünde geliştirilen satış sistemiyle atıl kapasiteler kapı fiyatlarının altında satışa konabilecek, özel kampanyalar düzenlenebilecek. Doğu Akdeniz Uluslarası Turizm Fuarı’nda (EMITT) tanıtımı yapılan sistemle ilgili bilgi veren GoTurkey.com İş Geliştirme Müdürü Gökhan Çiftçi, “Bu sistemle rezervasyon bedelleri bizzat tesis işletmeleri tarafından tahsil edilecek, rezervasyonlar yasal düzenlemelere uygun izin ve sertifikalara sahip yerel seyahat acentalarının hizmet güvenceleri altında gerçekleşecek, tesislere, kendi web siteleri üzerinden de online satış yapma imkanı sağlanacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim