• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Gemisiyle ülke ülke gezip elektrik satacak

Gemisiyle ülke ülke gezip elektrik satacak
Altınbaş Holding’in Onursal Başkanı Ali Altınbaş, 2014 sonunda teslim alacakları enerji gemisiyle Irak, Sudan, Lübnan gibi ülkelere elektrik ihraç edeceklerini söyledi.

Finans, enerji, lojistik, mücevherat ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren Altınbaş Holding, gemiyle elektrik ihracatına hazırlanıyor.

Milliyet'in haberine göre, bu kapsamda ‘enerji gemisi’ (powership) yaptırdıklarını söyleyen Altınbaş Holding’in Onursal Başkanı Ali Altınbaş, “Birer yüzer enerji üretim tesisi olan bu gemiler, enerji alım anlaşmaları doğrultusunda ülkelerin acil elektrik ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Biz de halihazırda tersanede yapımı süren gemimizi 2014 sonunda teslim alacağız. Bu gemiyle Irak, Sudan, Lübnan gibi ülkelere elektrik ihraç edeceğiz” dedi.
Şu anda dünya çapında faal 75 adet enerji gemisi bulunduğunu kaydeden Altınbaş, “Enerji gemileri, geleneksel enerji santrallerinin gemi üzerine konmasıyla yapılıyor. Yüzer santral ya da santral gemi olarak da adlandırılıyorlar” diye konuştu.
Altınbaş, üretim kapasitesi 102.78 MW gücünde olacak geminin, ihtiyacı olan ülkelerin sahillerine yanaşarak elektrik satacağını belirtti.

4 milyar dolar ciro

Grup çatısı altında 25 şirketleri bulunduğunu söyleyen Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş ise, “Toplamda 3 binin üzerinde çalışanımız bulunuyor. Altınbaş Holding olarak 4 milyar dolarlık ciroya sahibiz” dedi.
2014 yılında yeni alanlara yatırım yapmaktan çok, faaliyet gösterdikleri sektörlerde büyümeyi planladıklarını belirten Vakkas Altınbaş, şöyle devam etti: “Mesela lojistikte gemi filomuzu büyüteceğiz. Şu an 8 gemimiz var. Bu sayıyı 2014’te 10’a çıkaracağız. 2014 yılında Alpet’i de yüzde 25 oranında büyüteceğiz. 400 olan istasyon sayısını 500’e çıkaracağız. Altın rafinerisini agresif bir şekilde yüzde 50 oranında büyütmeyi planlıyoruz.”

Holding yapılandı

Altınbaş Holding’in yönetim kurulu başkanlığında yaklaşık 9 ay önce bir değişime gittiklerini söyleyen Ali Altınbaş, “Benden sonra başkanlık görevini 5 yıl boyunca üstlenen İmam Altınbaş, artık başkanlık sorumluluğunu Vakkas Altınbaş’a devretti. 6 yıl kadar önce aldığımız, ‘Kardeşler dönüşümlü olarak 5 yıl görevde kalacak’ kararımızın bir sonucudur bu” dedi.

‘İmam yönetimden ayrıldı’

Başkanlık değişikliği olunca İmam Altınbaş’ın holding yönetiminden ayrıldığını söyleyen Ali Altınbaş, şöyle devam etti: “Böylece yönetim kurulunda aileden 4 kişi kaldı. İmam Bey’in hissedarlığı yine devam ediyor. Sadece yönetim kurulundan ayrıldı. Ayrıca holdingimizin bir iştiraki olan Altınbaş Kuyumculuk’un yönetim kurulunda bulunuyor. Bizim şirketlerde, bir parçalanma, dağılma söz konusu olamaz. Tamamen profesyonel yöneticiler şirketlerimizde görev yapıyor. Ben oğlumla bir iş yapmak istiyorsam kar payımı alıp, dışarıda bir başka iş yapabiliyorum.”

90 dönümlük fıstık bahçesi

Gaziantepli bir aile olduklarını söyleyen Vakkas Altınbaş, “Ticaret hayatıyla birlikte artık her ne kadar Gaziantep dışında yaşıyor olsak da bağlarımızı koparmadık. Gaziantep’te hala 90 dönüm fıstık bahçemiz var. Bu bahçelerden toplanan fıstığın hasılatı babamızın adına kurduğumuz Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı’na gidiyor. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi de bu vakfın üniversitesi” dedi.

‘Göztepe’yi Hüseyin’e bıraktık!’

Yeniden yapılanma çerçevesinde sahibi oldukları Göztepe Spor Kulubü’nden çıkmaya karar verdiklerini söyleyen Ali Altınbaş, “Tam o sırada kardeşimiz Hüseyin Altınbaş, ‘madem bu yatırımdan çıkacaksınız, bana satın’ deyince, Göztepe’yi holding olarak ona devrettik” dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim