• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Gemiyle bir haftada 150 bin turist gelecek

Gemiyle bir haftada 150 bin turist gelecek
Doğu Akdeniz limanlarına yanaşamayan gemiler için sunulan cazip olanaklarla Türkiye çekim merkezi haline geldi.

Gemiyle bir haftada 150 bin turist gelecek

Doğu Akdeniz limanlarına yanaşamayan gemiler için sunulan cazip olanaklarla Türkiye çekim merkezi haline geldi. Türkiye'nin önde gelen kurvaziyer operatörü Tura Turizm, bir haftada 150 bin turisti Türk kıyılarına getirecek operasyona imza attı.

Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, Türkiye'nin kruvaziyer turizminde dünya çapında ün yaptığını söyledi. Son bir haftada dümenini Türk kıyılarına kıran aralarında dev transatlantiklerin de bulunduğu 34 gemiyle gelecek turist sayısının 150 bin civarında olacağını kaydeden Öner şunları söyledi:

"Bir haftada Tura Turizm olarak Kuşadası, İstanbul, Marmaris, Antalya ve İzmir limanlarına 34 gemimiz yanaşacak. ABD, İtalya, Almanya ve İspanya'dan turistler ve onları getiren gemilerin mürettebatının alışveriş, müze ve ören yerlerini ziyaretlerinden, gemilerin bağlama ücretlerinden ülkemize en az 50 milyon dolar döviz kalacağını tahmin ediyoruz. Gerek bir haftada gelecek gemi, gerekse yolcu sayısıyla tek bir firmanın organize ettiği dünya rekorudur bu. "

HİZMET KALİTESİNDE BİRİNCİ

Tura turizm olarak verdikleri hizmet kalitesinin yüksek olmasının kendilerini dünya kruvaziyer ligine çıkardığını anlatan Öner, hizmet kalitesi açısından dünya birinciliğini aldıklarını belirtti. Türkiye'nin kruvaziyer turizminde dünyanın parlayan yıldızı olduğunu kaydeden Öner şöyle devam etti:

"Türkiye'ye ilgi arttı. Normal seferlerde artış var. Bunlara ek olarak Doğu Akdeniz bölgesindeki iptaller, bu özelliklerimiz nedeniyle ülkemize yönelince bir yığılma oldu. Ülke ekonomisi için çok önem taşıyan turizmde, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin yapacağı daha çok şey olduğuna inanıyorum. Hizmet kalitemiz, kıyılarımız ve ülkemiz insanlarının sıcaklığı Türkiye'ye olan ilgiyi daha da artıracaktır. "

BİN 500 GEÇİCİ İSTİHDAM

Tura turizmin bir haftada ağırlayacağı 34 gemiyle gelecek 150 bin turist için 2 bin otobüs ve 2 bin rehber hizmet verecek. Sadece Mayıs ayı için en az bin 500 kişiye de geçici istihdam sağladı. 215 binden fazla müze bileti alınan yolcuların gelişi restoran ve alışveriş merkezlerinin de yüzünü güldürecek. Gemilerin geleceği kentlerdeki restoranlarda 35 bin kişi için rezervasyon yapıldığı bildirildi.

TURA TURİZM

Tura Turizm 1966'dan bu yana hem yurda turist getiren (incoming) hem de yurtdışına seyahat amaçlı gitmek isteyen vatandaşlara hizmet (outgoing) veren bir seyahat acentesi. Özellikle kruvaziyer yolcuları için kara turları düzenleme konusunda uzmanlaşan şirket, Türkiye'de 14 limanda yolcu karşılayıp çevre turları düzenleyerek, dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerine servis veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim