• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

“Genç Avrupalı Tır Sürücüsü” belli oldu

“Genç Avrupalı Tır Sürücüsü” belli oldu
Scania’nın düzenlediği “Genç Avrupalı Tır Sürücüsü” yarışması sonuçlandı. İsveç’teki yarışmada Türkiye’yi Oktay Taş temsil edecek.

TÜRKİYE TIR SÜRÜCÜSÜNÜ SEÇTİ

Scania’nın düzenlediği “Genç Avrupalı Tır Sürücüsü” yarışması sonuçlandı. İsveç’teki yarışmada Türkiye’yi Oktay Taş temsil edecek.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen uluslararası niteliğe sahip (GATS) “Genç Avrupalı Tır Sürücüsü 2010” Türkiye finali 21 Eylül Salı günü Doğuş Otomotiv Scania Yetkili Satıcı ve Servisi Aykan Otomotiv’de gerçekleştirildi. Samsun, Adana, İzmir ve İstanbul’da ilk 3’e giren yarışmacılar arasında yapılan yarışta ipi, İzmir bölgesinden 6,734 puanla Oktay Taş göğüsledi. 6.066 puanla Vural Akay ikinci, 5.262 puanla da Ahmet Balcı üçüncü oldu. Yarışın birincisi Oktay Taş, İsveç’te dünyanın 15 ayrı ülkesinin birincileri ile yarışacak. Kazananın değeri 100 bin Euro’ya ulaşan yepyeni bir Scania R serisi çekici sahibi olacağı yarışmanın ikincisi ise Michelin tarafından İspanya’nın Valencia kentinde gerçekleştirilecek 2010 MotoGP Dünya Şampiyonası’na davet edilecek.

Birinci olan Oktay Taş’a ödülünü veren Doğuş Otomotiv Scania, Krone ve Meiller Pazarlama Müdürü Çağla Gül Şenkardeş, “Seçilen arkadaşlar sadece Türkiye’de dereceye girmediler. Tüm dünyada 15 ülkede yapılan elemelerdeki 45 bin kişi arasında aynı ekipman, aynı araç, aynı şart ve hakemlerle düzenlenen yarışlarda gerçekten yüksek puanlar alarak başarılı oldular. Ülkemizi temsil edecek olan Oktay Taş arkadaşımıza Södertalje’de düzenlenecek şampiyonada başarılar diliyorum” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim