• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Genel Müdür Ali Arıduru'dan TAI'ye ziyaret

Genel Müdür Ali Arıduru'dan TAI'ye ziyaret
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2023 Ulaştırma Hedefleri arasında yer alan Yerli Uçak İmalatı konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla temaslarına devam ediyor.

Genel Müdür Dr. Ali ARUDURU, TAI’yi ziyareti etti

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2023 Ulaştırma Hedefleri arasında yer alan Yerli Uçak İmalatı konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla temaslarına devam ediyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, 10 Ocak 2011 tarihinde TAI TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’ye bir ziyaret gerçekleştirerek, yerli uçak imalatı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Yerli uçak üretiminde ülkemizin sahip olduğu potansiyel ve bu çerçevede SHGM’nin rolü ve fonksiyonun değerlendirildiği görüşmede, özellikle uçak bakımında son yıllarda Türk sivil havacılığında yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) bünyesinde yaptığı çalışmalar ele alındı.

Uçak bakım alanındaki mevcut potansiyelimizi daha da geliştirecek ve yurt dışına taşıyacak önemli adımlar atıldığını belirten Genel Müdür Arıduru, AB İlerleme Raporu’nda da uçak bakım sektörünün Türkiye’nin gelişme gösteren sektörlerinden birisi olarak kayda geçmesinin önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin 2008 yılında EASA Part-145 uçak bakım yetkisi aldığını ve hava aracı bakım kuruluşlarının tüm denetlemelerinin EASA adına SHGM tarafından yapıldığını söyleyen Dr. Arıduru, sadece bazı gelişmiş AB ülkeleri ve Türkiye’nin sahip olduğu bakım kuruluşlarını yetkilendirme akreditasyonunun ve uçak bakımındaki gelişmelerin, yerli uçak hedefinin gerçekleşmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

SHGM’nin yerli uçak sertifikasyon çalışmalarında üstleneceği rolün üzerinde durulan toplantıda, bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi. HÜRKUŞ uçağının sertifikasyon çalışmaları öncesine denk gelen bu görüşmenin projenin geleceğine ışık tutacağı da değerlendirildi.

Ziyareti sonrasında TAI TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem DÖRTKAŞLI, Genel Müdür Dr. ARIDURU’ya bir teşekkür mektubu göndererek, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TAI TUSAŞ Genel Müdürü tarafından gönderilen Teşekkür Mektubu’nda “10 Ocak 2011 tarihinde Şirketimize yaptığınız ziyaret bizi onurlandırmış, değerli destek ve katkılarınız gelecekteki çalışmalarımıza teşvik unsuru olmuştur” ifadelerine yer verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim