• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Genelkurmay'dan "casusluk" açıklaması

Genelkurmay'dan "casusluk" açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı askeri Casusluk Davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Genelkurmay hiçbir askeri personelin casusluktan tutuklanmadığını açıkladı.

 

Genelkurmay Başkanlığı askeri Casusluk Davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Genelkurmay hiçbir askeri personelin casusluktan tutuklanmadığını açıkladı.
 
Genelkurmay'dan gelen açıklama şöyle:
 
1.   Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında, kamuoyunda "askeri casusluk" soruşturması olarak adlandırılan soruşturma ile ilgili haber, yorum ve değerlendirmelere yer verilmektedir.
 
2.   Söz konusu haber ve iddialarda kamuoyunun yanlış şekilde yönlendirilmesi sonucuna neden olabilecek unsurlar bulunduğundan, Ceza Muhakemesi Kanununun 187'nci maddesinde düzenlenen soruşturmanın gizliliği ilkesine zarar vermeyecek nitelikte açıklama yapılması zarureti ortaya çıkmıştır.
 
3.   İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bahse konu soruşturmanın başlangıç tarihi 2010 yılıdır.
 
4.   Söz konusu soruşturma kapsamında bugüne kadar hiçbir TSK personeli casusluk suçu iddiası ile tutuklanmamıştır. Tutuklama kararlarından, personelin örgüt üyeliği/ gizli bilgi ve belge bulundurmak suçlarından dolayı tutuklanmalarına karar verildiği anlaşılmaktadır.
 
5.   Soruşturmanın gizliliği sebebiyle hakkında işlem yapılan TSK personelinin gizli belgeleri elde edip etmedikleri, etmişler ise hangi personelin hangi tarihte hangi belgeleri elde ettikleri, bu belgeleri hangi maksatla bulundurdukları konularında Genelkurmay Başkanlığında bilgi ya da belge bulunmamaktadır.
 
6.   Bahse konu hususların yürütülmekte olan adli soruşturma sonucunda tespit edilebileceği değerlendirilmekte olup, henüz soruşturma tamamlanmamış iken 400 personelin casus olarak yansıtılması her şeyden önce ilgili personel bakımından Anayasa ile güvence altına alınan masumiyet karinesine aykırılık teşkil etmektedir.
 
7.   Soruşturma tamamlandığında vakıf olunan bilgi ve belgeler kapsamında, ilgili personel hakkında idari ya da adli yönden işlem yapılmasını gerektiren bir durum ortaya çıkması halinde, TSK olarak gerekli yasal işlemler yapılabilecektir.
 
8.   Bu vesile ile önceden olduğu gibi bugün de hukukun üstünlüğüne ve kanunlara saygıyı ilke edinen TSK, terörle mücadelenin yoğun olarak devam ettiği bir ortamda ilgili-ilgisiz her olgunun TSK'nın ve personelinin yıpratılması amacıyla kullanılmasından üzüntü duymaktadır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim