• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

General Electric'ten dev sipariş

General Electric'ten dev sipariş
General Electric (GE), 2015 yılına kadar kendi filosu için Capital Filo Hizmetleri şirketi aracılığıyla 25 bin adet elektrikli taşıt satın alacak.

GENERAL ELECTRİC'TEN DEV SİPARİŞ

General Electric (GE), 2015 yılına kadar kendi filosu için Capital Filo Hizmetleri şirketi aracılığıyla 25 bin adet elektrikli taşıt satın alacak.

GE'den yapılan açıklamaya göre, 25 bin adetlik elektrikli taşıt alımı, şu ana kadar bir seferde gerçekleştirilmiş olan en geniş kapsamlı elektrikli taşıt alımı olacak.

GE 30 bin araçlık küresel filosunun en az yarısını elektrikle çalışır hale getirecek ve filo müşterileriyle işbirliğine giderek 2015 yılına kadar 25 bin adet elektrikli taşıt alacak. GE ilk etapta 2011 yılında General Motors'dan (GM) 12 bin adet Chevrolet Volt marka taşıt satın alacak ve araba üreticileri elektrikli araç portföylerini genişlettikçe filosuna diğer markalardan araçları da ekleyecek.

GE ve iş ortakları kendi ihtiyaçları doğrultusunda farklı elektrikli taşıt teknolojilerini bir arada kullanacak. Chevrolet Volt bu ay üretim bandına girerken diğer araba üreticileri de piyasaya elektrikli taşıtlarını sürmeye başlıyor.

Bu süreç devam ederken GE gerekli destek altyapısını kurarak 65 bin küresel filo müşterisine filolarını dönüştürmelerinde ve yönetmelerinde yardımcı olabilmek için güçlü bir pozisyonda bulunuyor.

Dünyanın en büyük taşıt filolarından birine sahip olan ve lider küresel filo yönetimi şirketlerinden birini işleten GE, aralarında elektrikli taşıt altyapısı gelişiminin her aşamasına hitap eden şarj istasyonları, devre koruma ekipmanları ve transformatörlerin de bulunduğu bir ürün çözümleri portföyü sunuyor. Bu, GE'ye geniş kapsamlı elektrikli taşıt kullanımına öncülük etme ve sektördeki şirketlerine büyüme imkanı yaratma şansı veriyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan GE Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Immelt, ''Elektrikli taşıt teknolojisi fiilen hayata geçirilmeye hazır durumda. GM ve filo müşterilerimiz gibi birlikte çalıştığımız iş ortaklarımızla birlikte bu değişimi kucaklıyoruz. Kendi filomuzdaki taşıtları elektrikle çalışır hale getirerek benimseme sürecini hızlandıracak, hacmi yükseltecek ve elektrikli taşıtlarda planlama aşamasından kullanma aşamasına geçeceğiz'' dedi.

Immelt, elektrikli taşıt altyapısının her aşamasında kullanılan teknolojiler yarattıklarını ve daha akıllı bir elektrik şebekesine doğru dönüşümde lider bir rol üstlendiklerini dile getirerek, bu dönüşümün şirketlerinin ve hissedarları adına olumlu getiriler sunacağını kaydetti.

General Motors Üst Yöneticisi (CEO) Dan Akerson da, ''GE'nin bu alımı hem karbon emisyonlarını hem de petrole olan bağımlılığımızı düşürecek elektrikli taşıtların uygulanabilir bir teknoloji olduğuna dair güvenin bir göstergesidir. Bu aynı zamanda, bu yılın sonunda perakende müşterilere sunacağımız Chevrolet Volt'a duyulan güvenin de bir işaretidir. Volt'un inovasyonu teşvik edecek ve şirketlerimize, müşterilerimize ve topluma fayda sağlayacak bu dönüşümde çok önemli bir rol oynamasından memnunuz'' ifadesini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim