• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Generali, sigortacılık anlayışını değiştiriyor

Generali, sigortacılık anlayışını değiştiriyor
Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden Generali, her gelir grubuna uygun akıllı, kolay sigortacılık çözümleri sağlamak amacıyla Türkiye pazarına 4 yeni ürün sunuyor.

Generali, pazara Prestij Trafik, Prestij Kasko Ekstra, Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra isimleriyle sunduğu dört yeni ürünle, müşterilerini akıllı sigorta çözümleriyle buluşturuyor. Kasko seçenekleri arasında tam fiyatın 1/5 oranıyla en avantajlı fiyatı sunan Mini Kasko Ekstra, müşteriler tarafından en sık ihtiyaç duyulan ürün olma özelliğini taşıyor.

Generali Sigorta Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric ürünlerle ilgili şu yorumda bulundu: “Müşterilerin neredeyse %90’ı geniş kapsamlı sigorta teminatına sahip olmayı tercih ediyor fakat kasko kullanımna bakıldığında %30 gibi çok düşük bir orana sahip olduğunu görüyoruz. Burada en temel nedenlerden biri, sigorta kullanım oranındaki düşüklüğün yanısıra kasko poliçelerinin çoğu zaman pahalı olarak görülmesi... Tüketicilerin görüşü, bizim için çok önemli. Bu yüzden onlara kulak verdik ve hızla Avrupa’da sunduğumuz ürünlerimizi Türkiye’deki müşterilerimizin ihityaçlarına göre geliştirdik. Generali, müşteri odaklı bir şirket olduğu için bu alanda araştırma yaptık ve müşterilerimizin gerçek ihtiyaçlarını tespit ettik.”

Generali’nin yaptığı araştırmaya göre;

ZORUNLU TRAFİK

- Müşterilerin yüzde 58’i, ferdi kaza teminatını satın alabileceğini belirtiyor.

- Müşterilerin yüzde 56’sı, yol yardımı Hizmetlerini satın alabileceğini belirtiyor

KASKO

- Müşterilerin yüzde 90’ı, Kasko’ya sahip olmak istiyor.

- Kasko çok pahalı olduğundan dolayı müşterilerin sadece yüzde 30’u kasko istiyor.

- Müşterilerin yüzde 50’si, Kasko sigortasının, 50,000 TL limitle tüm kazaları kapsamasını tercih ediyor.

Generali’nin zorunlu trafik alanındaki ürünü Prestij Trafik Sigortası ile ilgili olarak müşteriler, hasar geçmişlerine, araç bilgilerine ve poliçe sahibi bilgilerine göre %70’e varan indirimli fiyattan yararlanabiliyor. Buna ek olarak, ürünün fiyatına dahil olan yakıt ve akü takviyesinin yanı sıra araç çilingir işi, lastik değişimi gibi yol yardımı hizmetleri alabilirler. İlave bir ücretle ekstra asistans paketini tercih edenler, bir kaza halinde 5 güne kadar yedek araç verilmesi hizmetinden, 60 dakika garantisi ile araç çekme hizmetinden ve kaza sonrasında yolculuğunu tamamlamak için taksi ücretinin karşılanması hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. Ayrıca tercih edilmesi  durumunda,  Cam Kurtaran, Lastik Koruyan, ihtiyari mali sorumluluk ve sürücü ferdi kaza teminatlarını da poliçeleri kapsamına dahil edebiliyorlar. Bu nedenle Generali’nin zorunlu trafik sigortasına sahip olanlar, üçüncü kişilere karşı sorumluluklarının yanı sıra kendilerini de güvence altına alabiliyor.

PRESTİJ TRAFİK PAKETİ

Prestij Trafik paketinin, Generali’nin gözde ürünlerinden birisi olduğunu belirten Dobric; “Zorunlu Trafik Sigortaları düne kadar yalnızca üçüncü şahıslara ve üçüncü şahıs mallarına verilen zararları kapsıyordu. Fakat bugün bizim sunduğumuz teminatlarla sürücülerin kendilerini ve araçlarını da güvence altına almasını sağlıyor ve trafik sigortacılığı mantığını tamamen değiştiriyor. Müşterilerimiz, benzer fiyata çok daha fazla sigorta teminatı alacaklar. Birçok sürücünün, arızaların kendi başlarına asla gelmeyeceğini düşünmesine rağmen, lastik patlaması ve anahtar kilitlenmesi çoğunlukla yaşanan örneklerdir. Ayrıca zamanlama konusunu da düşündük ve müşterimizin güvenliği ve hizmetlerimizin kalitesi en önemli önceliğimiz olduğundan Ekstra Asistans paketi ile 60 dakika garantisini oluşturduk. 60 dakika içinde Generali tarafından asistans hizmeti sunulamaması halinde müşterimize nakit olarak cezayı geri ödüyoruz” dedi.
Generali aynı zamanda kasko poliçelerinin kapsamına yepyeni bir perspektif getiriyor ve Türkiye’de bulunan sürücülere pazarda ilk olan ürünler sunuyor. 4-7 yaş arası olan veya 7-12 yaşından daha eski olan orta büyüklükteki eski araçları da hedeflemek amacıyla Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra olarak adlandırılan Kasko paketlerini tüketicilerle buluşturuyor.

MİNİ KASKO

Standart kasko sigortasından daha ucuz olan, fakat ana risklere karşı koruma sağlayan dar kasko ürünlerine ihtiyaç olduğu tespit edildiği için Generali, Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra gibi benzersiz ürünleri sunuyor. Mini Kasko, 1 çarpışma hasarını 2 bin TL’ye kadar kapsayan düşük fiyat kategorisindeki bir üründür. Daha yüksek bir sigorta teminatı tercih eden müşteriler için bu tutar, Mini Kasko Ekstra ürünü ile 2 çarpışma hasarı ve toplamda 50 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu paketler, yüksek bir gelire sahip olmayan iyi sürücüler için özel olarak tasarlandı. Diğer taraftan standart kapsamlı kasko paketini tercih eden müşteriler için Generali, Prestij Kasko Ekstra paketini öneriyor.
Petar Dobric yeni ürün yelpazesini şu sözlerle değerlendirdi; “Mini Kasko Ekstra, 4-7 yaşındaki araçlar için ve Mini Kasko, 7 yaşından daha eski araçlar için geliştirilmiş ürünlerdir. Böylelikle yeni pazarlar oluşturuyoruz. Düşük kasko fiyatlarımızın bir sonucu olarak müşteri segmentlerimizin her birini mutlu edecek hizmetlerimiz mevcut.  Hasar geçmişlerinin tümünü analiz ederek bu ürünleri oluşturduk. Hasar tespitlerinin %65’inin, 2000 TL altında olan araç kazaları olduğunu gördük. Bu yüzden müşterilerimiz neden daha fazla ödemek zorunda kalsın ki? Bu hususu göz önüne alarak gerçek ihtiyaçlar ve riskler için müşteriye özel tasarlanmış ürünler oluşturduk.
Generali’nin Türkiye’ye sunduğu bu ürünler, Avrupa’daki ürünlerle karşılaştırıldığında kapsamlı bir sigorta teminatına sahip. Hatta Avrupa’daki yol yardımı hizmetleri sınırlı olurken Generali Türkiye olarak, Trafik sigortasında Cam Kurtaran teminatı ve Ekstra Asistans gibi ekstra garantilere ilaveten kapsamlı yol yardımı ve araç tahsisi sağlıyoruz. Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra gibi sınırlı ürünler Avrupa’da sunulurken sadece çarpışma kazasını kapsıyor. Mini Kasko kullanım yaygınlığı Macaristan’da %20 ve Slovakya’da %16 civarındayken, Mini Kasko Ekstra kullanım yaygınlığı %5-%10 civarındadır.”
Generali Sigorta’nın Mini Kasko, Mini Kasko Ekstra ve Prestij Kasko Ekstra paketlerinin kapsamı, pakete göre farklılaşan kişisel eşyalar, piyasa değer farkı, evde bakım, ekstra asistans hizmetleri ile müşterinin arzusuna göre genişletilebiliyor. 
Pazardaki yeni ürünleri ile Generali, müşterilerine en iyi kalitede hizmetler ve akıllı sigortacılık çözümleri sunarak Türkiye’de faaliyet gösteren en üst düzeyde inovatif ve teknolojik sigorta şirketi olmayı hedefliyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim