• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

GE’nin 45 CEO’lu gizli Türkiye operasyonu

GE’nin 45 CEO’lu gizli Türkiye operasyonu
General Electric'in 900 milyon dolarlık yatırımı öncesinde 45 üst düzey yöneticisini Türkiye'ye gönderip, hükümet, iş dünyası, üniversiteler ve sektör temsilcileri ile görüştürdüğü ortaya çıktı.

GE’nin 45 CEO’lu gizli Türkiye operasyonu

General Electric'in 900 milyon dolarlık yatırımı öncesinde 45 üst düzey yöneticisini Türkiye'ye gönderip, hükümet, iş dünyası, üniversiteler ve sektör temsilcileri ile görüştürdüğü ortaya çıktı.

General Electric'in 900 milyon dolarlık Türkiye yatırımının arkasında 'çok gizli' kayıtlı bir operasyonun olduğu anlaşıldı. GE, Türkiye'ye yatırım kararı almadan önce dünya geneline yayılmış şirketlerindeki 45 CEO ve üst düzey yönetici'yi Türkiye'ye gönderip çok gizli bir araştırma yaptı.

CEO'lar iş dünyasının önde gelen isimleriyle, finansçılarla, politikacılarla ve hükümetle görüşmeler gerçekleştirdi. 45 GE Ceo'sunun bir arada yürüttüğü araştıma ve analiz sonucunda da Türkiye'ye 900 milyon dolarlık yatırım kararı alındı.

DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan GE Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Nabil Habayeb geçtiğimiz ay GE’nin liderlik eğitim programı kapsamında tüm dünyadan 45 CEO’un Türkiye’de bir araya geldiğini söyledi. GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jeffrey R. Immelt’in ocak ayındaki Avrupa ziyaretinde Türkiye’de nasıl büyüyebileceklerini sorduğunu anlatan Habayeb, bu tarihten itibaren sağlık, enerji, ulaşım ve inovasyon için Türkiye pazarını analiz ettiklerini kaydetti. Bu analiz sonucunda Türkiye’de büyük bir talep gördüklerini kaydeden Habayeb, yeni teşvik programının beklentileri ile birebir örtüşmesi ile Türkiye’ye girmek için çalışmaya başladıklarını belirtti.

 Habayeb sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye için yatırım araştırmalarımıza ek olarak, Türkiye’ye gelen 45 General Electric CEO’su girişimi değerlendirdi. İki hafta boyunca Türkiye’de kalan CEO’lar, hükümetle, işadamlarıyla, üniversitelerle, farklı sektörlerden büyük hissedarlarla konuştuktan sonra geri dönerek tavsiyelerde bulundular. Sonrasında yatırım kararı onaylandı ve böylece planımızı tamamlamış olduk.”

Sizde talep bizde teknoloji var

900 milyon dolarlık kararını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan eşliğinde açıklayan GE, yatırımın ana başlıklarının enerji, sağlık, havacılık, ulaşım-altyapı ve inovasyon olduğunu belirtmişti. Habayeb bu başlıklar içinde elektrikli arabalar ve bu arabalar için altyapı çalışmalarının planları dahilinde olmadığı bilgisini verdi.

 Türkiye’de bu alanlarda büyük talep olduğunu belirten Habayeb, “bizim teknolojimiz, ve halkın beklentileri birbirini tamamlıyor. Türkiye’deki şeffaf ortam, hükümet desteği ve uygun altyapı ve de teşvik programı tam olarak önceliklerimizle örtüşüyor, işte bu nedenle Türkiye’ye geldik” diye konuştu.

Yatırımın ayrıntıları açıklanmıyor

GE’nin Türkiye'ye 900 milyon dolar yatırım kararı GE Başkan Yardımcısı ve Global Growth&Operations CEO’su John G. Rice ile birlikte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan eşliğinde pazartesi günü İstanbul’da açıklanmıştı. Çağlayan: ''Teşvik sistemini çok iyi anlamışlar, yatırım yaptıkları sektörlere baktığınız zaman, teşvik sisteminde bizim yapmak istediğimizde ortaya çıkan hedefi tam on ikiden vurmuşlar. Sağlık alanında yapmış oldukları yatırım, enerji alanında yapacakları altyapı yatırımları, Ar-Ge, teknoloji merkezi olma noktasında yapılan yatırımlar ve bilhassa ulaşım noktasında yapılan yatırımlara baktığımız zaman bunlar bizim teşvik sistemimizin en temel noktaları. Bizim teşvik sistemi ile ilgili getirmek istediğimiz her ne varsa, bunlar GE'nin bu yatırımında fazlasıyla öne çıkıyor” demişti.

 Yatırım için taahhütü veren GE, hangi sektörlere ne boyutta yatırım yapılacağı kesinleşmediği için detayları açıklamıyor. Dünyada 100’den fazla ülkede 300 binden fazla çalışanı olan GE’nin, 1948 yılında ilk kez geldiği Türkiye’de Tusaş Motor Sanayii ortaklığı (%46 GE), Gama Enerji ortaklığı (%50 GE) yanında TÜBİTAK’ın Gebze’deki kampüsünde yapım ve kontrol teknolojileri için uçak mühendisliği teknoloji merkezi bulunurken Eskişehir’de Tülomsaş ile gerçekleştirilen stratejik ortaklıkla lokomotif üretimi yapılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim