• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Germanwings Avrupa'nın en modern havayolu

Germanwings Avrupa'nın en modern havayolu
Almanya’nın önde gelen low-cost havayollarından Germanwings, 2013 Temmuz ayından itibaren köklü bir değişime girecek ve ‘Yeni Germanwings’ olarak hizmet vemeye başlayacak.

 

Devrim niteliğinde olan bu değişiklik ile 1 Temmuz 2013 tarihinde ‘Yeni Germanwings’ markası altında tamamen yeni bir marka ve ürün olarak yolcularına ‘a la carte flying’ (alakart uçuş) hizmeti vermeye başlayacak. Bu yeni uygulama ile yolcular kendi bireysel ihtiyaçlarına göre paketlerini oluşturarak uygun fiyatlarla yüksek kalitede hizmete sahip olabilecekler.
 
Yeni Germanwings yolcularına 3 farklı hizmet paketi sunacak. En iyi ve yüksek kalitedeki ‘Best’ seçeneği özellikle iş seyahati yapan yolcuların tüm ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte tatil ve gezi amaçlı seyahat eden yolculara da hitap edecek.  İkinci bir seçenek olan ‘Smart’ seçeneği ise yolcuların tüm ek ihtiyaçlarının karşılandığı, yolcu tarafından talep edilen her hizmetin sağlandığı bir seçenek olacak.  Üçüncü ‘Basic’ seçeneği ile yolculara low-cost ayarında bir hizmet sunulacak. 
 
Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı Cristoph Franz: “ ‘Yeni Germanwings’ ile noktadan noktaya bağlantılarımız daha da kuvvetlenecek.  Uzun yıllara dayanan deneyimler sayesinde geliştirdiğimiz bu yeni ürünlerle yolcularımıza en yüksek kalitede hizmeti uygun fiyatlara sunacağız. Eski ve yeni tüm hizmetlerimizi birleştirerek oluşturduğumuz Yeni Germanwings markası ile Avrupa pazarında liderliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu hizmet ile merkezlerimizden, uzun mesafeli uçuşlarda da yolcularımıza en üst kalitede uygun fiyatlarda hizmet sunabileceğiz” dedi. 
 
Lufthansa’nın Frankfurt ve Münih merkezlerinden uzak olan ikincil merkezleri de Yeni Germanwings ile 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren dinamik ve hareketli bir hale gelecek. 1 Temmuz 2013 tarihinde hizmete girecek olan uygulama ile Lufthansa filosundaki Yeni Germanwings’e ayrılmış uçaklar da dönüştürülecek ve transfer edilecek.
 
Lufthansa AG Yönetim Kurulu Üyesi Carsten Spohr: “Yeni marka kimliği, her biri kendi içinde ayrı özelliklere sahip konfigürasyon seçenekleri ve yüksek kalitesiyle Lufthansa Grubu altında yer alacak ‘Yeni Germanwings’ hem iş hem de tatil amaçlı seyahat eden yolcular için cazip bir seçenek olacak. Frankfurt ve Münih dışında uçuş yapan Lufthansa yolcuları için de Yeni Germanwings ile seyahat etmek ayrı bir zevk olacak” dedi. 
 
Yeni marka ve ürünle birlikte Germanwings’in logosu da değişecek. Markanın ana unsuru olacak olan ‘W’ harfi böğürtlen ve sarı renklere bürünecek ve ayrıca Germanwings markasında yer almak üzere kanat sembolü de tasarlanacak. 1 Temmuz 2013 tarihinde markanın hizmete girmesiyle birlikte yeni logo da tüm uçakların üzerinde yer alacak.  
 
‘Yeni Germanwings’ için müşterilerle yakınlık ve samimiyet çok önemli olacak. Yeni sisteme göre Germanwings, bilgi sistemleri ve mobil rezervasyon sırasında müşterlerle direkt ve anında iletişime geçerek tüm ücretleri olduğu gibi gizlemeden yolculara iletecek. Eskiden kullanılan 0900 telefon numarasının yerini ise 0180 numarası alacak.
 
“Ucuz değil ama mantıklı fiyatlandırma” politikasına uygun olarak, havayolunun çalışanları müşterilerin taleplerini karşılamaya odaklanacaklar. Müşteriler Ekonomi sınıfında sunulacak üç farklı tarife uygulaması olan “best, smart ve basic” seçeneklerinden yararlanma şansı elde edecek. “Best” tarife sektörde standartları belirleyecek ve Avrupa içi low-cost rotalarda mümkün olan en uygun fiyatı temsil edecek. Bu biletten yararlanan müşteri için uçağın en ön 3 sırasında yer ayrılacak ki bu da orta koltuğun boş olması ve 81.2 cm’lik rahat diz mesafesi anlamına gelecek. “Best” tarifeden yararlanan yolcular aynı zamanda Lufthansa dinlenme salonlarını kullanma, öncelikli check-in ve güvenlik kontrollerinde fast lane/hızlı servis ismi verilen özel hızlı bankolardan geçme, Miles&More programında daha fazla mil kazanma, daha fazla HON Circle mil, normalde verilen bavul limitinin iki katı (23 kiloluk iki bavul), uçuş sırasında a la carte menüden seçme şansı, kolayca uçuş değiştirme ve iptal imkanlarına sahip olacak. 
 
Best tarife şu an için ilk aşamada Almanya içindeki tüm uçuşları ile Germanwings’in Avusturya, İsviçre, Belçika, Rusya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa’daki ana pazarlarında sunulacak. 
 
“Smart” tarife ise Germanwings’in yeni standart tarifesi olacak ve çok kaliteli hizmetler sunan ana ekonomi ürünü olacak.  Bu tarife ile uçan yolcular için olabildiğince uçağın ön sıralarında yer ayrılacak. Best tarifede uçan yolcular gibi 81.2 cm’lik rahat diz mesafesinden yararlanabilecekler. 23 kg. bagaj taşıma imkanlarının yanı sıra bir atıştırmalık ve alkolsüz içecek ikramından yararlanabilecekler. 
 
En ucuz olan ürün “Basic” ise geleneksel bir düşük tarifeli havayolu ürünü. Bu tarifeyi seçerek uçan yolcular diledikleri gibi bagaj hakkı ve uçuş sırasından yemek servisinden feragat edebilecek. On birinci sıra itibariyle ise koltuklarını seçebilecek.  
 
Germanwings’i bu noktada özel kılan uygulama, isteyen yolcuların Smart ve Basic tarifelerde sunulan ekstra hizmetleri kolaylıkla satın alma kolaylığını sağlayabilmesi. Her yolcu kendi istekleri doğrultusunda düşük maliyetli ancak yüksek kaliteye sahip pek çok seçenekten istediğini belirleyerek kendi ürününü yaratabilecek.  
 
Germanwings sözcüsü Thomas Winkelmann: “Germanwings olarak Avrupa havayolu endüstrisinde yeni standartlar koyuyoruz. Yeni ürünlerimiz müşterilerimize düşük maliyetli ve geleneksel havayollarının en iyi uygulamalarını beraber sunuyor” dedi. 
 
Yaklaşık 90 uçak ile Avrupa rotalarından 20 milyona yakın yolcunun ulaşımının sağlanması bekleniyor.  
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim