• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

GESTAŞ, Kepez-Eceabat seferini durdurdu

GESTAŞ, Kepez-Eceabat seferini durdurdu
Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş.’nin Kepez-Eceabat hattında gerçekleştirdiği feribot seferlerinin bir süre yapılmayacağı bildirildi.

GESTAŞ, Kepez-Eceabat seferini durdurdu

Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş.’nin Kepez-Eceabat hattında gerçekleştirdiği feribot seferlerinin bir süre yapılmayacağı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, 1 Temmuz tarihi itibariyle Kepez-Eceabat hattının tamamen kapatılacağını belirterek; “01.07.2011 Cuma günü itibariyle Kepez-Eceabat hattı tamamen kapatılacaktır. Kepez-Eceabat hattının kapatılması sebebiyle ağır vasıta araçların Lapseki-Gelibolu hattını kullanmaları gerekmektedir. Ağır vasıta araçlar yük taşımıyor ise Çanakkale-Eceabat hattını istedikleri saat diliminde kullanabilirler. Beton araçları sabah 09:00-11:00 ve akşam 19:00-21:00 saat aralarında Çanakkale-Eceabat hattını kullanabilirler. Bu saatler dışında geçiş yapmak isterlerse Çanakkale Belediye Zabıtalığını aramaları ve izin almaları gerekmektedir. Eceabat'a yük indirecek ağır vasıtalar da akşam 21:00'den sabah 07:00'e kadar geçiş yapabilirler. Çanakkale-Eceabat hattını yukarıda belirtilen saatler dışında kullanmak isteyen ağır vasıta araçların Belediye Zabıta Müdürlüğü'nden izin almaları gerekmektedir” dediler.

Gerekçe ekonomik mi?

GESTAŞ’ın şehir içi trafiğini rahatlatma amacıyla 2 yıl önce başlattığı Kepez-Eceabat seferlerinin askıya alınmasında ekonomik nedenlerin yattığı iddia edildi. Ağır tonajlı araçlar için açılan Kepez hattının 2 yıldır beklenen düzeyde gelişmediği ve çoğu zaman araba vapurlarının sefer saatine uymak için boş kalktığı anımsatılarak, Lapseki-Gelibolu hattının ağır tonajlar tarafından daha çok tercih edildiği ve bu yüzden Kepez hattının şirkete ek mali yük getirdiği ifade edildi. GESTAŞ yetkilileri bu konuda somut açıklama yapmazken, yeni düzenlemenin bir süre devam etmesini ve sonuçlarının görülmesi gerektiği ileri sürüldü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim