• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

GESTAŞ, Kilitbahir motorlarını kiraladı

GESTAŞ, Kilitbahir motorlarını kiraladı
GESTAŞ Çanakkale-Kilitbahir hattında sefer yapan mini feribotları kiraladı. Böylece yeni uygulama ile günübirlik araçları ile boğaz hattını kullanacaklara tek bilet uygulaması getirilecek.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, yıllardır Çanakkale-Kilitbahir hattında sefer yapan mini feribotları GESTAŞ olarak kiraladıklarını belirterek, "Yeni uygulama ile günübirlik araçları ile boğaz hattını kullanacaklara tek bilet uygulaması getireceğiz. Böylece araç sürücüleri tek biletle gidiş geliş yapabilecekler" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale-Kilitbahir hattında yıllardır sefer yapan mini feribotları kiralama yönündeki çalışmaların tamamlandığını ve anlaşmaların imzalandığını belirterek, "GESTAŞ olarak Kilitbahir motorları olarak bilinen firmanın gemilerini kiralama kararı almıştık. Bu konudaki anlaşmalarımızı yaptık ve sözlemleri imzaladık. Yıllardır bu hatta çalışan firmanın gemilerini kiralayarak GESTAŞ olarak biz işleteceğiz. GESTAŞ, böylece Çanakkale-Eceabat hattı dışında Kilitbahir-Çanakkale hattında da sefer yapacak. Yapacağımız yeni uygulamada Çanakkale'de boğaz hattını kullanacak araç sürücülerine bir kolaylık sağlamak istedik. Buna göre gün içinde Çanakkale'de boğaz hattını kullanacak araç sürücüleri tek bilet ile gidiş dönüş yapabilecekler. Böylece günübirlik Asya ile Avrupa arasında araçları ile yolculuk yapanlar tek bilet vererek yarı yarıya ücretle arabalı vapurdan faydalanabilecekler. Bu sayede araç sirkülasyonunun daha fazla olacağına inanıyoruz. Bunun dışında başka sürprizlerimiz de var. Bunları da kısa sürede içinde bir basın toplantısı ile açıklayacağız" dedi.

Vali Tuna, Kilitbahir'daki motor iskelesinin bulunduğu alanda düzenleme çalışması yapacaklarını da belirterek, "Bu konudaki çalışmalara da kısa sürede başlayacağız. O bölgenin daha iyi hale gelmesinden yanayız. Belki orta limanı biraz uzatabiliriz. Bu konudaki incelemeler sürüyor" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim