• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

GESTAŞ'ın 'hastane gemi' projesi hazır

GESTAŞ'ın 'hastane gemi' projesi hazır
Çanakkale Boğazı ile adalar hattı dışında Güney Marmara'da da deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa hazırladığı "Hastane Gemi" projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

GESTAŞ'ın 'hastane gemi' projesi hazır

AK Parti Çanakkale milletvekili Mehmet Daniş, Sağlık Bakanlığının bir hastane gemi yapımı konusunda çalışması olduğunu belirterek, "Bu konudaki çalışmalar 1 yıldan bu yana devam ediyor. Sağlık Bakanı'mızın Gökçeada ziyareti sırasında böyle bir geminin yapılıp yapılmayacağı konusu gündeme gelmişti. O günden itibaren de GESTAŞ olarak araştırma çalışmalarına başladık. Özellikle son Libya olayının ardından böyle bir hastane gemisinin gerekliliği ortaya çıktı. Bu Türkiye için bir vizyon projesi.

Yeni yapılacak olan 90 metre boyundaki gemi araba ve yolcu taşıma özelliğine sahip olacak. Gemide garaj, yolcu ve personel güvertesi olacak. Onun üstünde de helikopter pisti yer alacak. Bu gemi Çanakkale-Gökçeada arasında sefer yapacak. Herhangi bir olağanüstü durumda Sağlık Bakanlığı bize geminin hastane gemi olarak kullanılacağını söyleyince 6 saatlik süre içinde gemiyi anında hastane gemiye çevireceğiz.

Burada araç güvertesi yataklı hastane haline, yolcu güvertesi ayakta tedavi edilecek hastalar için, üst güverte de personelin kalacağı yer haline getirilecek. Hastane gemimiz 6 saat içinde hazır hale getirilip sefere çıkacak. Gemimiz sadece yurt içinde değil, yurt dışında da uluslararası olaylarda hizmet verebilecek.

Yaklaşık 25 milyon dolara mal olacak bu projenin kaynağını Sağlık Bakanlığı karşılayacak. Gemi ise Çanakkale'de konuşlanacak ve işletmesini GESTAŞ yapacak. Bu konudaki çalışmalar kapsamında dünya genelinde hastane gemiye sahip olan ülkelerde araştırmalarımız sürüyor. Hedefimiz Türkiye ve Çanakkale ile GESTAŞ'ın böyle bir gemiyle adını dünyaya duyurması" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim