• BIST 9530.47
  • Altın 2473.951
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.7752
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Gestaş'ın yeni gemilerinin inşası sürüyor

Gestaş'ın yeni gemilerinin inşası sürüyor
GESTAŞ A.Ş’nin Çanakkale - Eceabat ve Gelibolu - Lapseki hattında kiralama yoluyla 10 yıl süreyle kullanacağı 4 yeni gemiden ikisinin inşasının yüzde 80’lik kısmının tamamlandığı açıklandı.

Gestaş'ın yeni gemilerinin inşası sürüyor

Çanakkale Boğazı ile adalar hattı dışında Güney Marmara’da da deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş’nin Çanakkale - Eceabat ve Gelibolu - Lapseki hattında kiralama yoluyla 10 yıl süreyle kullanacağı 4 yeni gemiden ikisinin inşasının yüzde 80’lik kısmının tamamlandığı açıklandı.

GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, 4 yeni arabalı vapurun Yalova Sefine Tersanesi’nde yapımının sürdüğünü belirterek, “İhaleyi kazanan Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yapımına 11 ay önce başlanan gemilerin inşası bütün hızıyla devam ediyor. Yeni yapılan gemilerden yılbaşında ilimizde olması planlanan iki tanesinde yüzde 80 seviyesine ulaşılmış durumda. Diğer iki geminin inşasında ise yüzde 40 seviyelerine gelindi. Gemilerimiz tamamlandığında uluslararası standartlarda en az emisyon gazı çıkaracak kapasitede çevreye uyumlu ana makine ve ana yardımcı makinelerle donatılacak. 90 araç, 400 ve 600 yolcu kapasiteli, ful otomasyon, köprü üstünden kumandalı, 360 derece köprü üstü dönebilen özelliğe sahip olacak gemilerimiz bizim tarafımızdan 10 yıl süre ile işletilecek” dedi.

Hasan Yürükçü, ihale şartnamesine göre gemilerin ikisinin yılbaşına kadar Çanakkale’ye geleceğini de belirterek, “Tersanede yüzde 80’i tamamlanma aşamasına gelen bu iki gemi yılbaşında ilimize getirilerek seferlere başlayacak. Diğer iki gemi de 18 Mart tarihine kadar ilimizde olacak. Yeni alınacak gemilerle Çanakkale’den Eceabat’a 15, Gelibolu’dan Lapseki’ye de 18 dakikada ulaşılabilecek” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ GEMİ KİRALAMA YÖNTEMİNE BAŞVURULDU”

Hasan Yürükçü, GESTAŞ olarak Türkiye’de bir ilke imza attıklarını da belirterek, “Şirket olarak Türkiye’de ilk kez bu şekilde gemi kiralama yöntemine başvurduk. Ekonomik olarak öz kaynaklarımızla gemi yaptırmak doğal olarak çok zordu. Kredi alıp yeni bir gemi yaptırmanın maliyetleri de çok yüksek olduğu için kiralama yöntemi ile gemi alma yoluna gittik. Gemilerin her birinin günlük bize kiralama tutarı 3 bin 760 dolar olacak. 4 geminin 10 yıllık maliyeti ise 52,5 milyon doları bulacak. Yalova Sefine tersanesinde yapımı devam eden gemilerin hizmete girmesiyle birlikte Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki rasındaki arabalı vapurları ile deniz ulaşımında kalite daha da artacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim