• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Gezinti teknesinin iskeleti bitmek üzere

Gezinti teknesinin iskeleti bitmek üzere
Nemrut Dağı'na çıkmak isteyen turistler için Fırat Nehri'nden ulaşım imkanı sağlaması amacıyla yapımına başlanan gezinti teknesinin iskeleti bitme aşamasına geldi.

Teknenin iskeleti bitmek üzere

Nemrut Dağı'na çıkmak isteyen turistler için Fırat Nehri'nden ulaşım imkanı sağlaması amacıyla yapımına başlanan gezinti teknesinin iskeleti bitme aşamasına geldi.

Battalgazi ilçesindeki Atabey İskelesi'nde yapım çalışmaları devam eden gezinti teknesinin inşaatında incelemelerde bulunan Malatya Valisi Ulvi Saran, Battalgazi-Kale-Pütürge ilçeleri arasında turistik amaçlı hizmet verecek olan teknenin iskeletinin bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Teknenin Malatya'nın turizmine katkı sağlamak amacıyla Nemrut Dağı Milli Parkı'na ulaşımda alternatif bir güzergah olan su yolunun kullanılmasını sağlayacağını kaydeden Saran, bu çerçevede Denizcilik Müsteşarlığı tarafından çok amaçlı kullanım için Malatya Valiliğine tahsis edilen 12 metre uzunluğu ve 30 kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip teknenin yerine, 24 metre uzunluğunda ve 150 kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip bir yolcu teknesi yaptırılması için anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Teknenin içinde 150 kişilik kapalı bir restoran, 15 kişilik toplantı salonu, mutfak, 2 kamara, lavabo ve tuvaletler bulunacağını anlatan Saran, ayrıca kokteyl ve benzeri faaliyetler için de geminin üst kısmında açık bir alanın yer alacağını belirtti.

Saran, teknenin 900 beygir gücünde ve 11 ile 15 nat arasında hız yapabilme özelliğine sahip olacağını ve 2, 5 ay içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.

Vatandaşlara ve turistlere su üstünde tekne ile gezerken veya Nemrut Dağı Milli Parkı'na giderken yemeklerini yeyip hoş bir ortamda seyahat etme fırsatı sunacaklarını kaydeden Saran, "Yolcuların seyahatleri esnasında sadece Battalgazi ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri görmekle kalmayacaklarını aynı zamanda Kale ilçesi ve Karakaya Baraj Gölü'nün doğal güzelliklerini de görme fırsatı bulacaklarını" anlattı.

İnşaatı geçen yaz başlayan tekne aynı zamanda Malatya Nemrut karayolunun bir alternatifi de olacak.

Tekne, turistleri, su üzerinde Pütürge Doğanyol istikametine kadar götürecek. Turistler, Bakımlı İstasyonu'ndan karaya çıkacak, yolun geri kalanını karayolundan devam ederek zirveye ulaşacaklar. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim