• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Giresun Görele yeni bir limana kavuşuyor

Giresun Görele yeni bir limana kavuşuyor
Kuzeydoğu Çimento A.Ş ortaklarından Turhan Sinirlioğlu, Görele Karaburun mevkiine yapılması planlanan 30 milyon dolara mal olacak liman yapımı için de çalışmalara başladığını söyledi

Kuzeydoğu Çimento A.Ş ortaklarından Turhan Sinirlioğlu, Görele Karaburun mevkiine yapılması planlanan 30 milyon dolara mal olacak liman yapımı için de çalışmalara başladığını söyledi

Kuzeydoğu Çimento A.Ş ortaklarından Turhan Sinirlioğlu, Görele'de 200 milyon dolar'lık yatırımla çimento fabrikası ve liman kurmak için çalışmalara başlandığını açıkladı. Sinirlioğlu, "Önce bir hayal kurduk daha sonra memleketimiz için ne yapabiliriz diyerek yola çıktık. Araştırmalarımızda gördük ki çimentonun ana ham maddesi kalkerin yöremizde bol olduğunu saptadık. İlçemiz Çömlekçi vadisinde yaklaşık 300 hektarlık alanın bu amaçla kullanım hakkını aldık. İlçeye bağlı Çavuşlu beldesinde bulunan eski taşocağı alanına fabrika kurmak için gerekli girişimlerde bulunduk. Buraya nakledilecek olan çöpleri kuracağımız çimento fabrikasında yakacağız. İnşallah bu sayede yöremizi çöp sıkıntısından kurtaracağız. Fabrikamızın fırınlarında bin 500 derecede yakarak çevreye vereceği tüm zararları da ortadan kaldıracağız" dedi.

Yatırımın ilçe ekonomisi açısından çok önemli olduğunu, kurulacak fabrikada yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini, diğer unsurlarıyla birlikte bu rakamın 2000'i bulacağını ifade eden Sinirlioğlu" İnşallah bu yatırım inşaat aşamasına gelmesi ile birlikte yöremizde büyük bir kalkınma ve iş imkanı sağlanacaktır. Yıllık yaklaşık 10 milyon liralık vergi geliri sağlanacak. Giresun fındık ile anıldığı kadar çimento fabrikası ve uluslar arası limanı ile anılacak" diye konuştu.

Fabrika ile ilçeye bağlı Karaburun mevkiine aynı anda yapılması planlanan 30 milyon dolara mal olacak liman yapımı için de çalışmalara başladığını kaydeden Sinirlioğlu," İlçeye bağlı Karaburun Mevkiine liman kurma çalışmalarımızda çimento fabrikası kurulması çalışmalarıyla aynı anda birbirine paralel olarak başlayacak. Fabrika ve Liman yapmak için izinlerimizi aldık yer tahsisinde bulunduk teşvikimiz çıktı ham madde alanlarımızın ruhsatlarını aldık. Yaklaşık 3 ay içinde ÇED raporu ve diğer izinleri alarak fabrika kurmak için çalışmalarımız başlayacaktır.

2013 yılının içinde fabrikamızın temelini sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmasını sağlayacağız. 2014 yılı sonunda fabrikamız üretime geçmiş olacak. Yıllık 2 milyon ton çimento kapasitesi ile üretime geçecek olan fabrikamız ilerleyen yıllarda kapasitesini yıllık 4 milyon tona çıkartacaktır. Yeni kurulan Görele Port Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılacak olan liman sayesinde Rusya'ya yapılacak olan taşımacılığın artacağına inanıyorum. Bölgemizde çok bol olan 'bazalt' taşını dünyaya liman yapımında kullanılmak üzere bu limandan ihraç edeceğiz. Yapacağımız limana 60 bin tonluk gemiler yanaşabilecek. Çimento fabrikası ve liman'ın yapımı için görüştüğümüz dış kaynaklı fonlar sayesinde Liman inşaatı bittikten sonra da aynı alan içersine tersanesi kurma çalışmalarımız başlayacak" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim