• BIST 9548.09
  • Altın 2496.893
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.5715
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Giresun Limanı için "Serbest Bölge" Talebi

Giresun Limanı için "Serbest Bölge" Talebi
Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun Limanı’nın serbest bölge ya da lojistik merkez ilan edilmesini istediklerini söyledi.

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun Limanı’nın işlerliğinin gerek özelleşme gerekse faaliyetlerine devam edememe gibi sebeplerle sıfır noktasına geldiğini belirtti.

Giresun ekonomisinin can damarlarından biri durumunda bulunduğuna işaret eden Kara, limanın çalışmamasının bölgeye sağlanacak ekonomik kazanımları engellediğinin altını çizdi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde iller içinde limanı olan Trabzon'un 1992‘de, Samsun ve Rize'nin ise 1998'de serbest bölge hakkı alarak önemli ölçüde ekonomik avantajlar elde ettiğini dile getiren Kara, "Karadeniz Bölgesi'ni Anadolu ve Akdeniz'e bağlayan iç yollarını da bölünmüş yol programıyla modernize ederek sorunlarını büyük ölçüde çözmüştür. Trabzon ve Samsun limanlarının hinterlandına giren Giresun Limanı'nda ise çalışmalar ve konteyner ellecleme yatırımı yapılmasına rağmen buraya yük ile konteyner hattı çekilememiştir. Bu da limanın ve il ekonomisinin kazanımlarını azaltmıştır" dedi.

GESOB Başkanı Ali Kara, Giresun Limanı'na işlerlik sağlamak, gelişmesi ve rekabet gücünü artırabilmesi için limanın serbest bölge ya da lojistik merkez ilan edilmesini istediklerini vurgulayarak, "Giresun Limanı Doğu Karadeniz'deki limanı olan iller içinde serbest bölge olmayan yegane ildir. İlimiz öncelikle baltık ülkeleri ve Ukrayna, Rusya gibi büyük ülkelerin ticaretinden pay alabilmesi için limanını geliştirmeli. Bu nedenle Giresun Limanı Serbest Bölge ya da lojistik merkez ilan edilmeli" diye konuştu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim