• BIST 9548.09
  • Altın 2488.299
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.4253
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Giresun limanı ithalata kapalıymış!

Giresun limanı ithalata kapalıymış!
Giresun Limanı'nın orman ve tarım ürünleri ithalatı yapma konusunda yetkisinin olmadığı ortaya çıktı.

Giresun Limanı'nın orman ve tarım ürünleri ithalatı yapma konusunda yetkisinin olmadığı ortaya çıktı.

Giresun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Kara yetkilileri göreve davet etti. Tarım ve orman ürünleri üzerine iş yapan bazı şirketlerin Giresun limanında sevkiyat yapma talepleri olduğunu bunun üzerine Giresun limanının bu konuda yetkisi olmadığının anlaşıldığını anlatan Kara, "Bu konuda ilgililerin biran önce devreye girip Giresun limanının tarım ve orman ürünleri ithalatı yapabilme yetkisinin geri verilmesini istiyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

Çakıroğlu Liman İşletmeleri Karadeniz Bölge Müdürü İsmail Cinemre de daha önce limandan ithalat yapıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Daha önce Giresun limanından tarım ve orman ürünleri ithalatı yapıyorduk ancak daha sonra bazı firmalar bu sektörden vazgeçince uzun zamandır limanımızdan tomruk ithalatı yapmadık. Bunun üzerine bakanlık burada bir uzman ekip tutmak istemediği için Giresun Limanı'nın ithalat kapısını 10 Şubat 2009 tarihinde bizden bilgi vermeden kapattı. Bunu kim ve kimler ne amaçlı yaptı bilemiyoruz. Bazı firmalar bize, Giresun limanında orman ürünleri ithalatı yapmak istediklerini söyledi bizde kabul ettik ve gemilerini limanımıza yönlendirdiler. Ancak Tarım Müdürlüğü'nden konuyla ilgili iznimizin bulunmadığını öğrendik ve şoke olduk. Bizden habersiz böyle bir olayın gerçekleşmesine bir anlam veremedik." Konuyla ilgili Giresun valisi ile görüştüklerini anlatan Cinemre, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisi bize böyle birşeyin olması üzücü ama hallolmayacak bir konu olmadığını konuyla ilgili olarak bizzat ilgileneceğini söyledi.

Bizde bakanlığa ve ilgili kuruluşlara dilekçe yazarak ithalat kapımızın tekrar açılmasını talep ettik. Zannediyorum kısa zamanda bu olayı çözeceğiz. Bir ay içerisinde oldukça talep aldık fakat kapımızın kapalı olması nedeniyle yaklaşık 20 bin ton malın limana gelmeyişi hem bizlerehemde Giresun ekonomisine zarar verdi. Bu konu Mecliste ve Bakanlar Kurulu'nda görüşüldükten sonra olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. Çünkü aynı konu Rize limanın da yaşandı ve 40-45 gün içerisinde çözüme kavuşmuştu. Giresunlu yetkililerin de yardımı ile bu konuyu daha kısa süre içerisinde çözebileceğimize inanıyorum."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim