• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Giresunlu balıkçılara avlanma uyarısı

Giresunlu balıkçılara avlanma uyarısı
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balıkçıları yeni av sezonunda uymaları gereken hususlar hakkında uyardı.

Giresunlu balıkçılara avlanma uyarısı

Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balıkçıları yeni av sezonunda uymaları gereken hususlar hakkında uyardı. Müdürlük, avlanacak balıkların standartlarını da belirlerken, 25 santimetreden küçük palamut ile 9 santimetreden küçük hamsinin avlanmamasını istedi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, av yasağının 31 Ağustos tarihinde sona ereceği hatırlatıldı. Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stokları korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre çıkarılan tebliğ çerçevesinde avcılık faaliyetleri gerçekleştirileceği vurgulanan açıklamada, avlanma sezonunun başlaması nedeniyle su ürünleri istihsalinde bulunan balıkçıların dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunuldu. 

Gırgır ağları ile hamsi avcılığının 16.00- 08.00 saatleri arasında yapıldığına işaret edilen açıklamada, "Gırgır ağları, belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz. Gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğünden Avcılık İzin Belgesi´nin alınması zorunludur." denildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"İnsan tüketimi için piyasaya sunulmak üzere, Bakanlıkça balıkçı gemilerinin büyüklüklerine göre belirlenecek kasa veya kutu miktarından daha fazla hamsinin karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satışa sunulması yasaktır. Kasa veya kutular ile nakledilecek ya da balık unu yağı fabrikalarına gönderilecekler de dahil olmak üzere, karaya çıkış noktalarından sevk edilecek tüm hamsiler için 'Nakil Belgesi' alınması zorunludur. Hamsi ve istavrit balıkları, karaya çıkarılışlarından itibaren, en fazla net ağırlığı 12 kilogramı geçmeyen kasa veya kutularla nakledilebilir. Akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere denize doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda her türlü su ürünleri avcılığı yasaktır. Ordu ili, Ünye ilçesi, Taşkana Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı dönem boyunca yasaktır. Balıkçılarımızın avlanma usul ve esaslarına uymalarını ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyoruz."

Giresun karasularında avlanan ve satışa sunulan balık çeşitlerindeki standart boy sınırlamalarının ise şöyle olacağı belirtildi: "Kalkan 40 santimetre, has, sarıkulak, kefaller 30 santimetre, palamut 25 santimetre, pisi 20 santimetre, çinekop 14 santimetre, barbun-istavrit-mezgit 13 santimetre, hamsi 9 santimetre, levrek 18 santimetre."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim