• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Girişimciler ve CEO'lar bir araya geldi

Girişimciler ve CEO'lar bir araya geldi
TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile devam eden “Liderlik ve Girişimcilik Programı”nda, önemli şirketlerin CEO’ları girişimcilerle buluştu.

TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin işbirliği ve Dr. Aylin Löle’nin katkıları ile hayata geçirilen Liderlik ve Girişimcilik Programı, Türk ekonomisine yön veren şirketlerin CEO’larını konuk etmeye devam ediyor. Girişimcilerin ve yönetici adaylarının daha donanımlı bir şekilde iş hayatına atılmasını amaçlayan eğitimler kapsamında Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay katılımcılarla bir araya geldi.

Zeynep Bodur Okyay, 21 Haziran’da Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan eğitimde kendi deneyimlerini ve başarı sırlarını paylaşırken, katılımcıların ufkunu açan tavsiyelerde bulundu. Zeynep Bodur Okyay şunları söyledi:

"Girişimcilik, hayal kurmakla başlıyor"

“Girişimcilik ve liderlik öğrenilen bir şey değildir. Gözlem yaparak kendi yolunuzu çizmelisiniz. Farklı fikirleri olan insanlara ihtiyaç var. Girişimcilik hayal kurmakla başlıyor ve sabır göstererek başarıya dönüşüyor. Girişimciler fikirlerine inanmalı ve bu fikirlere tutkuyla bağlı olmalı. Hayallerinize çevrenizdeki insanları da inandırmalısınız. Başarı ancak o zaman geliyor.”

Kale Grubu’nun kuruluşundan bugüne girdiği iş alanlarını, şirketin büyümesindeki dönüm noktalarını anlatan Zeynep Bodur Okyay, yakaladıkları başarı hikâyesinde kurumsal girişimciliğin önemli rol oynağını belirtti.

"Türkiye'nin çok fazla sayıda girişimciye ihtiyacı var"

Türkiye’nin çok fazla sayıda girişimciye ihtiyacı olduğunu söyleyen Zeynep Bodur Okyay, katılımcılara şöyle seslendi: “Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, yeni iş alanlarının yaratılması gerekiyor. Hizmet aşkıyla işini yapan girişimciler başarıyı yakaladıkları gibi ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Girişimciler dönemin nabzını iyi koklamalı. Fırsatları değerlendirmek ve iyi zamanlama yapmak başarılı olmanın püf noktasıdır.”

Türkiye’nin büyük bir potansiyel taşıdığını ifade eden Zeynep Bodur Okyay, cesaretle yapılan kurumsal ve bireysel girişimlerin, üretken bir toplum modeline geçilmesine hız kazandıracağını söyledi.

Liderlik ve Girişimcilik Programı kapsamında yapılacak bir sonraki eğitimde, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Behice Ertenü’nün katılımıyla “Liderlik Atölyesi” gerçekleşecek. 5 Temmuz’da ise TTNET CEO’su Abdullah Orkun Kaya, gençlerle bir araya gelecek. Katılımcılar, 5 Temmuz’da Abdullah Orkun Kaya’nın vereceği ders sonrası sertifikalarını alacaklar.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim