• BIST 9598.19
  • Altın 2481.465
  • Dolar 32.4834
  • Euro 34.5913
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Girit'teki hidrokarbon hayali çabuk bitti

Girit'teki hidrokarbon hayali çabuk bitti
Yunanistan'ın Girit Adası'nın güneyinde, umut edildiği oranda büyük miktarda hidrokarbon yatakları bulunmadığı bildirildi.

Girit'teki hidrokarbon hayali çabuk bitti

Yunanistan'ın Girit Adası'nın güneyinde, umut edildiği oranda büyük miktarda hidrokarbon yatakları bulunmadığı bildirildi.

Yunan Flow Dynamics Hellas şirketinin Başkan Yardımcısı ve eski Yunan Petrolleri (ELPE) araştırma bölümü üst düzey yetkilisi İlias Konofagos, bölgede birçok nedenden dolayı muazzam hidrokarbon yatakları bulunmasının beklenilmediğini, tespit edilecek olası yatakların muhtemelen Kıbrıs'takilerden daha az miktarda ve zor yataklar olacağını söyledi.

Yunan haber ajansı AMNA'ya açıklama yapan Konofagos, Yunanistan'ın komşu ülkelerle Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması bulunmadığı için geçen yıllarda gayri resmi olarak Girit Adası'nın güneyinde 30 bin kilometreden fazla sismik araştırmalar yaptığını ve elde edilen verilerin uluslararası şirketlere satıldığını açıkladı.

Konofagos, araştırmalarda, Libya'nın deniz alanından Girit'in güneyine doğru uzanan çok büyük yataklar tespit edildiğini ancak Girit'in güneyinde Kıbrıs'ta olduğundan daha az miktarda hidrokarbon bulunduğunu belirtti ve bu nedenle rekabet açısından şirketlerin Kıbrıs'ta olduğundan daha çok teşvik edilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Kıbrıs'ın güneyinde tespit edilen hidrokarbon konusuna değinen Konofagos, buna benzer yatakların Yunan MEB'inin diğer bölgelerinde de bulunduğunu iddia etti.

Kıbrıs'ın doğalgazının Yunanistan aracılığıyla Avrupa'ya taşınması

Diğer yandan, Yunan Doğalgaz Şirketi DEPA'nın, Kıbrıs'ın güneyinde tespit edilen doğalgazın Yunanistan aracılığıyla İtalya ve Bulgaristan'a taşınması için bir boru hattı yapımı konusunu araştırdığı bildirildi.

DEPA Uluslararası İlişkiler Müdürü Kostandinos Karayannakos, Güney Avrupa Enerji Enstitüsü'nün düzenlediği ''Enerji ve Kalkınma'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Kıbrıs'tan getirilecek doğalgazın, inşa edilmesi planlanan boru hattının maliyeti ve bugünkü doğalgaz fiyatları göz önüne alındığında, Azerbaycan'ın Şah Deniz yataklarından gelen doğalgaz ile rekabet edebileceğini söyledi.

Yunanistan'ın bu konuda uluslararası alanda girişimlerde bulunduğunu belirten Karayannakos, DEPA'nın, İtalyan Edison şirketinin yanı sıra Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya'nın doğalgaz şirketleriyle, doğalgaz fiyatlarını müzakere ederek, bölgede faaliyet gösterecek ortaklaşa bir bölgesel bir şirket oluşturulması olanaklarını da araştırdığını açıkladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim