• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Girne Üniversitesi şirket kurdu

Girne Üniversitesi şirket kurdu
Girne Üniversitesi Kıbrıs’ta yapmayı planladığı uçuş eğitimlerini gerçekleştirmek için havacılık şirketini kurdu.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  İstanbul’da kurulan havacılık şirketi, Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü talimatları doğrultusunda gerekli görülen pilot, eğitmen ve idari kadrosunu tamamladı.

Kıbrıs’ta Girne Üniversitesi‘nce açılacak olan Uçuş Okulu’nun altyapısını sağlayacak olan havacılık şirketi, okul bünyesinde verilecek havacılık ve pilotaj eğitimlerinin verilmesine ön ayak olacak. Şirketin kurulmasını takiben hizmete girecek Uçuş  Okulu hem Girne Üniversitesi’nin Havacılık Bölümü öğrencilerinin hem de havacılık eğitimi almak isteyenlerin uygulamalı uçuş eğitimi almalarını sağlayacak.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: Öğrencilerimizin Uçuş Yapacağı Günü Heyecanla Bekliyoruz

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. İlkay Salihoğlu, Kıbrıs’ta ilk defa yapılacak eğitim uçuşlarının en kısa zamanda başlayacağı müjdesini verdi ve “Kıbrıs, konumu gereği havacılık ve denizciliğin önemli olduğu yerlerden biri olmuştur. Buradan hareketle bu alanlara yoğunlaşan bir üniversitenin olması hem öğrenciler hem de Kıbrıs için büyük bir şanstır.

Havacılık sektöründe nitelikli elemana olan ihtiyaç her geçen gün artarken, verdiğimiz eğitimle bu ihtiyaca cevap üretmekteyiz. Üniversitemizin öğrenciler son derece donanımlı bir eğitim alarak mezun olmaktadırlar. Öğrencilerimize en iyi eğitimi verebilmek için Türkiye’de kurulan havacılık şirketimiz ile hem öğrencilerimize hem de Kıbrıs’a büyük bir katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Öğrencilerimiz en kısa zamanda uçuşlara başlayacaklar, bu günü heyecanla bekliyoruz. Bir ilki daha gerçekleştiriyoruz, çok mutluyuz” dedi.

Girne Üniversitesi’nin, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile hava ve deniz ile ilgili tüm alanlarda donanımlı bireyler yetiştirmeye devam ettiğini belirten İlkayoğlu, aynı zamanda bu yıl onaylanan 5 yeni fakülte ve 17 yeni bölümü ile birlikte uçuş okulunun altyapısını oluşturan şirketin kurulmasıyla da  üniversitenin Kıbrıs’ta bir ilke imza attığını ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim