• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

GİSAŞ’tan Tuzla’da, ‘Deniz kirliliğine hazırlıklı olma ve acil müdahale tatbikatı

GİSAŞ’tan Tuzla’da, ‘Deniz kirliliğine hazırlıklı olma ve acil müdahale tatbikatı
Marmara Denizi’nde, olası bir deniz kirliliğine karşı gerekli donanımlar ve deneyimli ekiplerle müdahalede bulunabilmek için “GİSAŞ Acil Müdahale Birimi” tarafından bir tatbikat gerçekleştirilecek.


GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş. tarafından bu yıl  10. su düzenlenecek ‘Deniz Kirliliğine Hazırlıklı Olma ve Acil Müdahale Tatbikatı” na Tuzla Tersaneler Bölgesi’ndeki tersaneler ile UN RO-RO Limanı’nı personeli  katılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı  İdris Güllüce’nin de izleyeceği tatbikat yarın saat 14.00’de Tuzla GİSAŞ Rıhtım ’da gerçekleştirilecek.

47 Kıyı Tesisi ve U.N. Ro-Ro Limanı’nın da faaliyet gösterdiği Tuzla Koyu, meydana gelebilecek olası döküntüler için önemli bir risk teşkil ediyor. . Bu bilinçle, petrol ve petrol türevli maddelerden kaynaklanan kirlilikle mücadele kapsamında her 6 ayda bir yapılması zorunlu olan tatbikat ile meydana gelebilecek olası kirliliklerde kirliliği önleme, toplama ve oluşacak atıkların bertaraf konularında personelin yeterliliği değerlendirilecek. 

Tatbikatta senaryo gereği; U.N. Ro-Ro Limanı’ ndan çıkış yapan U.N. Akdeniz Gemisi dümen kilitlenmesi arızası nedeniyle Erkal Tersanesi’ne bakım onarım için gelen Seden S. General Cargo Gemisi ile GİSAŞ Rıhtım ın 150 yarda (90 metre) doğusunda çatışır. 

Tatbikat; çatışma ile oluşacak küçük çapta yangın, yara savunma ve tahmini oluşacak 15 m3 ‘ lük motorin döküntüsünün toplanması için yapılacak müdahale çalışmalarını kapsayacak.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim