• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Global, Karadağ Bar Limanı'nı işletecek

Global, Karadağ Bar Limanı'nı işletecek
Karadağ tarafından özelleştirilen Bar Limanı'nın yük ve kargo terminalinin işletme hakkı ile hisselerinin yüzde 62'si Global Yatırım Holding tarafından alındı

 

Adriyatik'in en işlek limanlarından Karadağ'ın Bar Limanı'nın yük ve kargo terminali, Türk şirketi Global Yatırım Holding tarafından işletilecek.
 
Global Yatırım Holding ile Karadağ Özelleştirme Konseyi arasındaki, Bar Limanı'nın yük ve kargo terminalinin işletme hakkı ile hisselerinin yüzde 62'sinin devredilmesine ilişkin sözleşme, Başbakanlık'ta düzenlenen törenle imzalandı.
 
Karadağ Özelleştirme Konseyi İhale Komisyonu Başkanı Branko Vuyoviç, törende yaptığı konuşmada, bir Türk şirketinin Karadağ'da liman devralmasından memnuniyet duyduklarını ve özelleştirmelerden olumlu sonuç almaya dair beklentilerinin karşılanacağına inandıklarını söyledi.
 
İmzaladıkları anlaşmanın, Türkiye ile Karadağ arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da gelişeceğinin göstergesi olduğunu belirten Vuyoviç,  Karadağ'ın yabancı yatırımları teşvik etmeye devam edeceğini ifade etti.
 
Global Yatırım Holding Genel Müdürü Saygın Narin ise Bar Limanı'nı yük ve kargo limanını işletecek olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Narin, ayrıca Global Yatırım Holding'in, Karadağ'da uzun süre çalışmayı hedefleyen bir şirket olduğunu ve güzel işler ortaya koyacaklarını söyledi.
 
Törene, Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı İvan Brayoviç ile Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır da katıldı.
 
Bu arada, özelleştirme kapsamında, Karadağ devletine 8 milyon avro ödeneceği kaydedildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim