• BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Global liman gelirini yüzde 77 artırdı

Global liman gelirini yüzde 77 artırdı
Global Yatırım Holding, grubun faaliyetleri içinde önemli bir yer tutan liman işletmelerine ait konsolide liman gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 77 oranında artışla 108.1 milyon TL'ye yükseltti.

Global Yatırım Holding'in konsolide cirosu 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 58 artışla 364.2 milyon TL'ye çıktı. 2011'de amortisman, faiz ve vergi öncesi kar (FAVÖK) tutarı 85.7 milyon TL'ye ulaşan Global Yatırım Holding, grubun faaliyetleri içinde önemli bir yer tutan liman işletmelerine ait konsolide liman gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 77 oranında artışla 108.1 milyon TL'ye yükseltti.

Global Yatırım Holding, 2011 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamada, konsolide cironun bir önceki yıla göre yüzde 58 oranında artırarak 231.2 milyon TL'den 364.2 milyon TL'ye yükseldiği bildirildi.

Açıklamaya göre grubun faaliyette bulunduğu tüm sektörlerde ciro artışı sağlanırken, özellikle liman işletmeciliği ve enerji yatırımlarından elde edilen cirolardaki büyümenin ön plana çıktı. 2011 yılında amortisman, faiz ve vergi öncesi kar (FAVÖK) tutarı 85.7 milyon TL'ye ulaşan Global Yatırım Holding, Holding faaliyetleri içinde önemli bir yer tutan liman işletmelerine ait konsolide liman gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 77 oranında artışla 108.1 milyon TL'ye ulaştı. Bu artışın gerçekleşmesinde, Antalya Limanı'ndaki artan hissedarlık payının etkisi olmakla birlikte, kaydedilen büyümede hem ticari hem de kruvaziyer işletmecilik faaliyetlerindeki operasyonel gelir artışları belirleyici oldu.

-"KONTEYNER ELLEÇLEME GELİRLERİ YÜZDE 79 ARTTI"-

Ticari liman faaliyetleri içerisinde ağırlıklı yer tutan konteyner elleçleme gelirleri yüzde 79 oranında artarken, kruvaziyer gelirlerindeki artış ise yüzde 45 oranında gerçekleşti ve grubun işletmekte olduğu tüm limanlarda hizmet verilen yolcu sayısı 983 bin 678'e ulaştı. Grup, liman işletmeciliği faaliyetlerinden elde ettiği operasyonel amortisman, faiz ve vergi öncesi kar (FAVÖK) tutarı ise 64.8 milyon TL oldu. Global Yatırım Holding'in enerji yatırımlarını yürüten Global Enerji'nin ise 2010 yılında elde ettiği cirosunun, yüzde 60 oranında gerçekleşen bir artışla 217.2 milyon TL'ye ulaştı. Satılan toplam gaz hacminde yüzde 37 artış gerçekleştiği, toplam abone sayısı 583 bin 900'e çıktı.

-ESER: "ŞIRNAK TERMİK SANTRAL PROJESİ'NİN ÖNCELİKLİ YATIRIM PROJESİ KONUMU SÜRECEK"-

Açıklamada, Global Yatırım Holding'in 29 Aralık 2011 tarihinde imzalanan anlaşma ile, enerji iştiraki Global Enerji'nin yüzde 80'ine sahip olduğu Galata Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Şırnak'ta 2x135 (270) MW gücünde asfaltite dayalı ve akışkan yatak teknolojisi ile inşa edilecek olan termik santralle ilgili olarak, China National Electric Engineering CO.,Ltd. (CNEEC) firması ile termik santralin inşasına yönelik Anahtar Teslim Yapım Anlaşması gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamaya göre Türkiye cari açığının büyük bir kısmını oluşturan enerji kaynakları ithalatı kaleminin düşürülmesi açısından ülke ekonomisine büyük destek ve katkı sağlayacak olan Şırnak termik santral projesi, tamamı yerli kaynaklar üzerine kurulu olacak. 2012 yılının ikinci çeyreğinde inşaatına başlanması öngörülen yaklaşık 310 milyon dolar yatırım değerine sahip 2x135 MW kurulu gücündeki Şırnak Termik Santrali'nin ilk etabı yıllık 1.8 milyar kWh elektrik üretecek. Projenin, yaklaşık 2.5 milyar dolar ek yatırımla, bölgedeki 8 filon üzerine kurulacak tesislerle toplam 2000 MW güce ulaşması planlanıyor. Türkiye'nin doğu illerinden birinde gerçekleşmesi ve bölgeden 2 bin 500 kişinin istihdam edilecek olması açısından ayrıca son derece önemli olan proje, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yerli kaynaklar sayesinde karşılanması sayesinde ülke ekonomisine çok daha fazla oranda katkı sağlayacak.

Tüm sektörlerde kaydedilen büyümenin memnuniyet verici olduğunun altını çizen Holding Mali İşler Grup Başkanı Kerem Eser, önümüzdeki dönemlerde bir yandan mevcut faaliyetlerde operasyonel verimliliği arttırmaya yönelik çalışmalar devam ederken, diğer yandan tamamlandığında grubun gelirleri içerisinde önemli bir yer tutacak olan Şırnak termik santral projesinin öncelikli yatırım projesi konumunu sürdüreceğini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim