• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Global Liman İşletmeleri halka açılıyor

Global Liman İşletmeleri halka açılıyor
Türkiye’nin önde gelen liman operatörlerinden bir tanesi olan Global Liman İşletmeleri A.Ş. (Global Liman) halka açılıyor.

GLOBAL YÜZÜNÜ İMKB'YE ÇEVİRDİ

Türkiye’nin önde gelen liman operatörlerinden bir tanesi olan Global Liman İşletmeleri A.Ş. (Global Liman) halka açılıyor.

Satın aldığı limanlar ve yaptığı yatırımlarla istikrarlı büyümesini sürdüren Türkiye’nin önde gelen liman operatörlerinden bir tanesi olan Global Liman İşletmeleri A.Ş. (Global Liman) halka açılıyor. Yüzde 49 pazar payına ulaşarak Türkiye’nin deniz kapısı olan Global Liman, yatırımlarını halkla paylaşıyor.

Global Yatırım Holding A.Ş.(Global Yatırım)’ın yüzde 99,99 oranında iştiraki olan Global Liman halka açılıyor. Antalya, Bodrum ve Kuşadası limanlarında gerçekleştirdiği modernleşmenin yanı sıra, ulaştığı kapasite, hacim ve ziyaret eden turist sayısıyla Türkiye’nin önde gelen liman operatörü olan Global Liman, başarısını halkla paylaşıyor.

Halka arz için SPK ve İMKB’ye başvuruda bulunan Global Liman’ın 40.000.000 TL nominal değerli payları mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak sermaye artırımı suretiyle, Global Yatırım’ın sahip olduğu 10.000.000 TL nominal değerli paylarının ise ortak satışı suretiyle olmak üzere toplam 50.000.000 TL nominal değerli paylarının halka arz edilmesi planlanıyor. Halka arzda yeterli talep gelmesi durumunda Global Yatırım’a ait 7.500.000 TL nominal değerli paylar ek satışa konu olabilecek. Ek satış hakkının kullanılması durumunda Global Liman’ın halka açıklık oranı yüzde 46 olacak. Halka arz, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. öncülüğünde oluşturulacak bir konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek.

Global Liman İşletmeleri Genel Müdürü Saygın Narin, halka arzla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de, Global Liman’ın istikrarını ve büyüme potansiyelini yatırımcılarla paylaşmak için halka açılıyoruz. Yüzde 40 pazar payına ulaşarak Türkiye’nin deniz kapısı olan Global Liman’ın borsada yer almasını karlılık ve büyüme anlamında önemli görüyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim