• BIST 9574.09
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Global Liman İşletmeleri'ne İtalyan ortak

Global Liman İşletmeleri'ne İtalyan ortak
Global Yatırım Holding A.Ş., bir özel sermaye yatırım fonu olan Venice European Investment Capital S.p.A.'nın (VEI), Global Liman İşletmeleri A.Ş.'de azınlık hissedarı olmasına yönelik mutabakata varıldığını bildirdi.

Global Liman İşletmeleri'ne İtalyan ortak

Global Yatırım Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklamasında, en son 30 Haziran'da sürecin devam etmekte olduğu duyurulan Global Liman İşletmeleri'ndeki ortaklık görüşmelerinde gelinen son durum hakkında bilgi verildi.

Global Liman İşletmeleri'nde ortaklık kurulmasına ilişkin değişik stratejik ve finansal kuruluşlar ile sürdürülen görüşmeler sonucunda İtalya'nın Generali Assicurazioni, Palladio Finanziara, Banca Intesa Sanpaolo, Banca Popolare di Vicenza ve Veneto Banca gibi önemli finans kurumlarınca oluşturulan bir özel sermaye yatırım fonu olan VEI'nin (stratejik ortak olarak Venice Shipping and Logistic S.p.a.'nın da yer aldığı özel amaçlı bir bağlı ortaklığı aracılığı ile) Global Liman'da azınlık hissedarı olmasına yönelik mutabakata varıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Varılan mutabakat uyarınca, Global Liman'ın borç dahil toplam şirket değeri 414 milyon 700 bin ABD Doları olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda, şirketimizin sahip olduğu Global Liman'ın sermayesinin yüzde 22,114'üne karşılık gelen hisseler (borçlar tenzil edildikten sonra oluşan sermaye değeri üzerinden hesaplanan) toplam 77 milyon 399 bin USD satış bedeli ile VEI'ye devir edilecektir.

Varılan mutabakata göre VEI'nin hisse oranı üç yıl sonra yüzde 25'e yükselecek ve ayrıca 31 Aralık 2011 tarihine kadar kullanılması kaydı ile aynı şartlarla Generali Assicurazioni, Unicredit ve Venice Shipping and Logistics S.p.A. grupları veya şirketimizce onaylanacak diğer yatırımcı gruplar tarafından kullanılmak üzere Global Liman'ın sermayesinin yüzde 10'una karşılık gelen ek hisseleri satın alma opsiyonu bulunacaktır.

Taraflar, hisse devrinin 26 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilmesi konusunda da mutabakata varmış olup gelişmeler hakkında kamuya bilgi verilmeye devam edilecektir.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim