• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Global Yatırım Holding, şimdi de gözünü Venedik Limanı'na dikti

Global Yatırım Holding, şimdi de gözünü Venedik Limanı'na dikti
Barselona Limanı'nı aldıktan sonra dünyanın hatırı sayılır liman işletmecisi haline gelen Global bu yıl sonunda liman sayısını 15'e çıkarmayı planlıyor. Global Yatırım Holding Başkanı Mehmet Kutman, Venedik’i mutlaka almak istediklerini söyledi.


8 kruvaziyer limanları olduğunu, bu yıl sonunda Venedik de dahil 15 limana çıkabileceklerini belirten Global Yatırım Holding Başkanı Mehmet Kutman, “Liman önemli ama en sevdiğim iş değil. Naturelgaz’ı sat deseler satmam” dedi.

Bu yıl Londra’da düzenlenen Türkiye’de yatırım ortamının masaya yatırıldığı ‘İnvest in Turkey’ forumunu destekleyenler arasında bulunan Global Yatırım Holding Başkanı Mehmet Kutman, forumun ardından liman ve enerji yatırımlarını değerlendirdi. Habertürk'ün haberine göre halen 8 kruvaziyer limana sahip olduklarını ve bu alanda dünyada önemli bir yere geldiklerini belirten Kutman, “8 limana daha teklif verdik. Mevcut liman da 8… 2015 sonunda 15 liman olabilir. Teklif verilen limanlar Malta, Venedik, Cagliari, Brindisi, Dubrovnik, Catania, Livorno ve Riga. Bir tanesi çok önemli, Venedik… Venedik’i mutlaka almak istiyoruz” dedi.

Şu andaki en önemli işlerinin liman olduğunu ancak en sevdiği iş olmadığını kaydeden Kutman şöyle konuştu, “2-3 yıl sonra GYH bünyesindeki en değerli faaliyet alanı enerji olacak. Limanları 1.5 milyar dolara sat deseler satarım ama Naturelgaz’ı 2 milyara sat deseler satmam. Önümüzdeki 10 yılda dünya petrolden gaza dönecek.”

KARAYOLUNDA LNG İÇİN TEHLİKELİ İDDİASI

Türkiye’de LNG’nin karayoluyla taşınmasının tehlikeli olduğunu iddia eden Kutman, Avrupa’da böyle bir uygulama olmadığını söyledi. Kutman, “İstanbul’da köprüden de geçirildiğini duyduk. Dedektif tuttuk. Bunu tespit edeceğiz” dedi.

ENERJİDE 240 MİLYON TL YATIRIMA 3 YILDA ULAŞACAK

Global Enerji Başkanı Kanat Emiroğlu, grubun enerji stratejisini şöyle özetledi: “Doğalgazı sıkıştırıp, kamyonlarla endüstriyel tesislere taşıyoruz. Buna CNG diyoruz. İkincisi Oto CNG işi. Çöp kamyonları, toplu taşıma araçlarının CNG kullanımı. Üçüncüsü ‘Wellhead CNG’ yani yarı bitmiş gaz kuyularını işletmek. Sonuncusu da bu işleri uluslararası hale getirmek.” Emiroğlu, Naturelgaz’a 140 milyon TL’ye yakın yatırım yaptıklarını da belirterek, “2-3 yılda en az bir 100 milyon TL daha yatırım yapılacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim