• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Global'den dünya çapında Türkiye temsili

Global'den dünya çapında Türkiye temsili
Türkiye’nin, Dünya Kruvaziyer Liderleri zirvesinde Avrupa Limanı olarak Global Liman İşletmeleri Türkiye’yi temsil etti.

Global'den dünya çapında Türkiye temsili

Türkiye’nin, Dünya Kruvaziyer Liderleri zirvesinde Avrupa Limanı olarak Global Liman İşletmeleri Türkiye’yi temsil etti.

Kuşadası, Antalya ve Bodrum Limanları ile gururu olmaya devam eden Global Liman İşletmeleri, Kruvaziyer sektörünün en önemli etkinliklerinden birisi olan ve her yıl düzenli olarak CLIA (Uluslararası Kruvaziyer İşletmecileri Birliği) tarafından düzenlenen ve sektörün en önemli oyuncularını bir araya getiren Dünya Kruvaziyer Liderleri Zirvesi’nde, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli oyuncusu konumuyla Türkiye’yi temsil etti.

Kruvaziyer Liderleri Zirvesi’ne, Florida’da düzenlenen organizasyona davet edilen tek Türk firma olan Global Liman İşletmeleri’nin Pazarlama Direktörü Figen Ayan, Türkiye ve bölgede sahip olduğu lider konumu ve sektörün gelişimine yönelik bir sunum ve konuşma gerçekleştirdi.

Öncelikli olarak sektörün en önemli Amerikan firmaları ve en üst düzey yöneticilerinin davet edildiği panele, Türkiye’yi temsilen Global Liman İşletmeleri ile birlikte, kruvaziyer sektörünün 2 dev firması olan Carnival Corporation ve Royal Caribbean International (RCI) gibi kruvaziyer devlerinden yetkililer de katıldı.

Türkiye’nin lider liman operatörü Global Liman İşletmeleri Pazarlama Direktörü Figen Ayan gerçekleştirmiş olduğu sunum ve konuşmasında, Global Liman İşletmeleri olarak bir destinasyonu doğru pazarlamak için nelere önem verdiklerini anlatırken öncelikle bir destinasyonun avantajlarını ve varsa dezavantajlarını ortaya koyarak zayıf noktaların şeffaf bir şekilde belirledikten sonra hızlı ve efektif bir şekilde çözüm getirdiklerini belirtti.

Figen Ayan, sektörün ve piyasanın ihtiyaçlarını hızlı karşılayabilmek için öncelikle doğru yatırım yapılmasının gerektiğini belirtirken, Global Liman İşletmeleri olarak bu yatırımları yaptıklarını ve ihtiyaçlar paralelinde yeni yatırımlar konusunda da her zaman hazır olduklarının altını çizdi. Türkiye’nin güvenli bir destinasyon olduğu konusunda sektörün tüm uluslararası oyuncularını çalışmaları ile ikna etmeyi başardıklarını söyleyen Ayan, “Bir zamanlar Türkiye hakkında sahip olunan yanlış algıyı her konuda gerçekleştirdiğimiz titiz ve özenli çalışmalar ile yok ettik. Bölgede diğer destinasyonlar iptal edilirken, uluslararası standartların bile üzerinde sağladıkları güvenlik ve her türlü hizmet yelpazesi sayesinde gemilerin bu önemli limanlara gelmeye devam etti. Sefer sayılarının her yıl düzenli olarak artış gösterdi. Kuşadası Limanı’nı 2003 yılında ziyaret eden kruvaziyer sayısı 331, yolcu sayısı ise 312,928 iken, bu sayı 2011 yılında yüzde 59.7 oranında bir artış göstererek limanı ziyaret eden gemi sayısı 554’e, yolcu sayısı ise 646,658’e yükseldi. Antalya Limanı ise 2007 yılında 37 gemi ve 15,488 yolcu ağırlarken, 2011 yılında bu sayıyı 78 gemi ve 149,831 yolcuya çıkarttı. Bodrum limanı ise 2007-2011 yılları arasında düzenli bir şekilde büyümeye devam ederek hem gemi hem de yolcu sayılarında yüzde 33 oranında bir yükseliş trendi yakaladı” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim