• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Global'in 'Port Akdeniz'i rekora doymuyor

Global'in 'Port Akdeniz'i rekora doymuyor
Global Yatırım Holding, “Global Liman İşletmeleri” bünyesindeki “Port Akdeniz- Antalya Limanı" başarılarıyla birlikte hızla büyümeye devam ediyor.

Global Yatırım Holding, “Global Liman İşletmeleri” bünyesindeki “Port Akdeniz- Antalya Limanı" başarılarıyla birlikte hızla büyümeye devam ediyor…

Yolcu ve ticaret alanında Türkiye’nin 3 önemli büyük limanına sahip olan Global Yatırım Holding, yapılan yatırımlarla Antalya’nın geleceği ve 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini amaçlayarak, Liman İşletmeleri Yönetimindeki, limanın yük trafiği son 5 yılda ‘2’ katına çıkarken,  yolcu trafiği ise aynı süreçte ‘10’ kat artarak rekor kırdığı belirtildi.

2012 yılına kadar Konteyner taşımacılığı yapan 3 önemli gemi armatörün konteynerleri, Port Akdeniz’de elleçlenirken, günümüz itibariyle bu sayı 7 armatöre olarak belirtiliyor. 2013 itibariyle Antalya’ya uğrak yapan armatörler;  Arkas Kabotaj,  Arkas Line, CMA CGM, CSAV Norasia, MAERSK, MSC ve ZIM, hâlihazırda yeni armatörler ile de görüşmeler devam etmekte olup, bu sayının 2013 yılında artması bekleniyor.

Port Akdeniz-Antalya Limanı, Türkiye’deki limanların hemen hepsinden farklı olup tam anlamıyla bir “Limancılık” hizmeti veriyor. Günümüz limanları, “parmak iskele” adı verilen tek rıhtım üzerinde, tek tip yükleri elleçlerken; Port Akdeniz’de yolcu, dökme, genel kargo, sıvı ve konteyner yüklerinin elleçlenmesinin yanında, depolama hizmeti de dâhil olmak üzere her alanda hizmetlerini sürdürüyor.

Port Akdeniz-Antalya, Yolcu Terminali’ndeki artan hizmet kalitesi ve başarılarıyla, sektörde dünyanın en prestijli ödüllerinden kabul edilen “Seatrade Insider Cruise Awards”da: “Dünya segmentinde Yılın Limanı” finalisti seçilen tek Türk Limanı olmakla beraber ayrıca Mart 2011’de, “Dream World Cruise Destinations Magazine” tarafından 15 ayrı kategoride yüzlerce liman arasından “Dünya’nın En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülüne de layık görüldü.

Port Akdeniz hızlı büyümesi ve elde ettiği başarıları ile ihtiyaçlara cevap verebilmek için yoğun bir şekilde yatırımlarına devam etmekte olup, personel istihdamını arttırarak,  Antalya ve Türkiye’nin kalkınması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

global.20130201132136.jpg

global1.jpgwww.ulasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim