• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

GMR Group Sabiha Gökçen'den ayrılıyor mu?

GMR Group Sabiha Gökçen'den ayrılıyor mu?
Limak’ın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Hintli ortağı GMR Group’un, Türkiye pazarından çıkmaya hazırlandığı iddia edildi.
Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesini  Limak İnşaat ile  1 milyar 932 milyon Euro teklif ile 2007 yılında alan Hintli GMR Group, ortaklıktan çıkmaya hazırlanıyor. Hindistan merkezli basın kuruluşu Business Standart’ın haberine göre Hintli dev yatırımcı global çaptaki agresif büyüme stratejisini yavaşlatmak amacıyla Singapur ve Güney Afrika’daki yatırımlarının ardından Türkiye’deki Sabiha Gökçen ortaklığını da bitirmek için çalışma başlattı. GMR Group yetkilileri Türkiye’deki havayolları sektöründeki çıkışın grubun geçen yıl başlattığı küçülme stratejilerinden biri olduğunu söyledi. ‘Geliştir, inşa et, değer yarat ve çık’ mantığı ile proje üreten grubun Sabiha Gökçen’deki misyonunu tamamladığı belirtildi.
 
YÜZDE 40 HİSSESİ VAR
 
GMR Group’un Sabiha Gökçen’de yüzde 40 hissesi bulunuyor. Havalimanına toplamda 550 milyon dolar yatırım yapan grup, ortaklığı fes etmesini ardından elde edeceği sermaye ile 400 milyon dolar büyüklüğe sahip Filipinler Havalimanı ihalesine girmek istiyor. GMR Türkiye, Londra’ya bağlı olarak çalışıyor. Hindistan’ın en hızlı büyüyen şirketlerinden GMR havalimanı, enerji ve otoyol inşaatı konusunda büyük bir deneyime sahip. Hindistan’ın en büyük havalimanı olan Delhi Uluslararası Havalimanı’nı ile Haydarabad Havalimanı’nı işletiyor. Grubun ayrıca Endonezya’da 650 milyon dolarlık iki adet kömür madeni de var.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim