• BIST 9543.84
  • Altın 2485.863
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.7921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Go Air erkek görevliden tasarruf edecek

Go Air erkek görevliden tasarruf edecek
Hint havayolu şirketi Go Air, kabin görevlerinin kadınlardan seçileceğini açıkladı. Böylelikle yıllık 500 Bin Dolar tasarruf edilecek.
2008 krizinden sonra havacılık sektörü büyük kan kaybetti. Sektörde en büyük maliyet kalemi yakıt. Bu maliyet uçaktaki her ilave kiloda biraz daha yükseliyor. Örneğin İstanbul’dan yapılan orta mesafeli bir Avrupa ülkesine uçuşlarda bile 1 kilogramlık ek bagaj hakkı, şirketlerin ekstradan 30 kilo daha yakıt almasını gerektiriyor.  
 
OBEZ VERGİSİ BİLE TARTIŞILDI
 
Tüm dünyada şirketler bunun önlemini almaya çalışıyor. Hatta geçmiş dönemde kilosu fazla olan yolculardan ‘obez vergisi’ alınması bile gündeme geldi. 
Hindistan’ın özel havayolu şirketlerinden Go Air, 2020 yılına kadar alacağı tüm uçuş görevlilerinin kadın olacağını açıkladı. Hesaba göre uçaktaki kadın sayısının fazla olması genel ağırlığı düşürecek, bu da yakıt tasarrufu sağlayacak.  
Kadınların erkek meslektaşlarından 15-20 kilo hafif olacağını öngören şirket bu yolla yıllık 500 bin dolar  tasarruf planlıyor.   
 
ACİL KİLO KAYBI ŞART!
 
Şu an Go Air’in bünyesindeki uçak sayısı 15. Şirkette görev yapan toplam 330 kabin memurundan 132’si erkek. Şirketten yapılan açıklamaya göre kilo kaygısı yüzünden hiç kimse işinden olmayacak. Fakat şirket 2020’ye kadar alacağı 80 kişinin tamanını kadınlardan seçecek. irket CEO’su Giorgio De Roni’ye göre son dönemde dolar karşısında hızla değer kaybeden rupi de kendilerine 5 milyon dolarlık bir yük getirdi bile. Ve şirket daha fazla maliyet artışını göze almak istemiyor.
 
Dünyada farklı örnekleri var
 
SİNGAPUR ve Northwest ve Havayolları dahil birçok şirket, tasarruf için lavabo ihtiyaçlarını karşılayan su deposunun %25’ini doldurmuyor.  
CHINA Southern, uçuştan önce yolcularını havaalanında tuvalete gitmeleri konusunda uyarıyor. 
JAPON Havayolları, çok tuvalete gidilmesin diye first-class dışında bira satışını yasakladı. 
CATHAY Pacific, uçak boyalarını söktü, 200 kilo hafifledi. 
BRITISH Airways, pilotlarına süzülerek inmeyi tavsiye ediyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim